BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  POLİTİKA

Soylu'nun 'evet' yürüşüyü başladı

Eski DP Genel Başkanı, referandumda neden 'Evet' demek için yollara düştüğünü anlattı...

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu'nun, 'evetçileri' ihraçla tehdit etmesine aldırmayan partinin eski genel başkanı Süleyman Soylu, 'Demokrasi Buluşmaları'nı İzmir'in Tire ilçesinden başlattı. Referanduma kadar 50'ye yakın Demokrasi Buluşmaları'na katılmayı planlayan Soylu, Tire Belediyesi Seha Gidel Kültür Merkezi'nde, neden 'evet' demek için yollara düştüğünü anlattı.

TÜRKİYE İÇİN DÖNÜM NOKTASI


Politika, siyaset yapmadan konuştuğunu söyleyen Soylu, referandumunun Türkiye için dönüm noktası olduğuna inandığını söyledi. Anayasa değişikliğinin, "Sen vatandaş mı olacaksın, kapıkulu mu olacaksın?" sorusuna cevap bulduğunu kaydeden Soylu, DP olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde düştükleri aynı hataya bir daha düşmemek için yollarda olduğunu söyledi. Bu anayasanın AK Parti ile bağdaştırılmasını kabul etmeyen Soylu, "Referandumu Türkiye'nin vesayetten kurtulup milli iradeyle yeniden buluşması olarak değerlendiriyoruz. 1960'tan itibaren Türkiye'nin içinde bulunduğu ara rejimden çıkmak üzere ilk adım olarak nitelendiriyoruz" dedi.

'EVET DEMEK SORUMLULUKTUR'


"Güçlü ve modern Türkiye için ilk adım: Evet" sloganıyla çalışmalarını sürdüren Soylu şöyle konuştu:, "1960, 1971, 1980 ve 28 Şubat'ı yaşayan misyonun temsilcileri olarak bizim darbe dayatmaları ile oluşturulan bir anayasaya değil, TBMM çatısı altında hazırlanmış ve yepyeni bir anayasanın kapağını açacak bu anayasa değişikliğine evet demek ülkemizin geleceği olarak sorumluluğumuzdur."