BIST 9.056
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.301,95
HABER /  POLİTİKA

Soylu'nun DP'den ihracı kesinleşti

Eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun Haysiyet Divanı'na yaptığı itiraz olumsuz yönede sonuçlandı ve ihraç kesinleşti.

Abone ol

Referandumda 'evet' diyeceğini açıkladığı için Demokrat Parti'den ihraç edilen Süleyman Soylu hakkında nihai karar verildi.

Eski DP Genel Başkanı Soylu, üyelik kaydının bulunduğu İstanbul İl Başkanlığı tarafından referandumdan önce ihraç edilmişti. Soylu, bu kararı partinin Yüksek Haysiyet Divanı'na götürmüştü. Dün toplanan Divan, İl Başkanlığı'nın kararını onadı.

23 kişilik Divan heyetinden 17'si Soylu'nun ihracı yönünde oy kullanırken 3 kişi, teklifin reddedilmesini istedi. 3 kişi de çekimser kaldı. Böylece, Soylu partiden kesin olarak ihraç edildi.

Bu aşamadan sonra Soylu'nun Asliye Hukuk Mahkemesi'nde itiraz hakkı bulunuyor. Partinin mevcut Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'la ilgili ihraç talebi konusunda ise sessizlik sürüyor.

Cindoruk, son yerel seçimlerde CHP adayına oy verdiğini açıklamıştı. Eski DP Fatih İlçe Başkanı Tuncay Onay, Cindoruk'un ihracını istemişti.