BIST 9.795
DOLAR 32,46
EURO 34,91
ALTIN 2.433,15
HABER /  POLİTİKA

Soylu'nun 'Ayağını kırın' talimatı için ne dedi

Başbakan Binali Yıldırım İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tartışma konusu olan 'ayaklarını kırın' sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım'a cuma namazı çıkışında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu satıcıları için polise verdiği 'ayaklarını kırın' talimatı soruldu. Başbakan, "Dikkat çekmek için kullandığı bir üsluptur. İster İçişleri Bakanı, ister Başbakan olun, hiç kimse hukukun üstünde değildir." dedi.

Başbakan'ın soruya cevabı şöyle oldu:

"HİÇ KİMSE HUKUKUN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR"

(Bakan Soylu'nun açıklamaları) İçişleri Bakanlığımızın uyuşturucu bağımlılığında gelinen noktayı dikkate çekmek için kendi üslubunca kamuoyu ile paylaşmasıdır. Bu işin ne kadar alçakça bir iş olduğunu, en şiddetli şekilde üzerlerine gidilmesi gerektiğini açıklamaya çalışmıştır. İster İçişleri Bakanı, ister Başbakan olun, hiç kimse hukukun üstünde değildir. Mesele bundan ibarettir.

BAZI ÇEVRELER TARTIŞMA KONUSU YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iki gün önce Genel Güvenlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı'ndaki konuşmasında, "Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğümüz zaman beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir. Benim ülkemin gencinin canına mal olacak bir kişiye gereğini yerine getirme görevidir. Suçunu bana atsın. Bunun suçu neyse, 5 yıl içeride yatmaksa yatarız, 10 yıl içeride yatmaksa yatarız, 20 yıl içeride yatmaksa yatarız. Çok net söylüyoruz. Bu 2018 yılında bunların kafasına çökeceğiz ve milletimizi bu illetten kurtaracağız. Ben bir buçuk yıldır bu talimatı veriyorum arkadaşlara. Bulduğunuz zaman gereğini yerine getirin” diye konuşmuştu." demişti. Bakan Soylu'nun bu sözleri bazı çevreler tarafından tartışma konusu haline getirilmişti.

Süleyman Soylu: Ne demek istediğimi anladılar