BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu'dan patlamaya ilişkin açıklama

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Ankara'daki patlamayla ilgili önemli açıklamalar yaptı

Abone ol

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, ''Okunan Ezanı Muhammedi ve dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız, bu topraklarda 780 bin kilometre karenin her santimetre karesinde hem okunmaya hem de dalgalanmaya devam edecektir'' dedi.

BİRLİK BEREBERLİK GÖSTERMELİYİZ

Soylu, Bayburt Dede Korkut Derneği'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Ankara'daki terör saldırılarına değinerek, "Bunun üstesinden millet olma bilinci ile gelmeliyiz. Bugün hep birlikte bir fotoğraf ortaya koyarak, Türkiye'de nasıl bir anlayışı gerçekleştirdiğimizi bir kez daha herkese, birlik ve beraberlik fotoğrafı ile göstermeliyiz'' ifadesini kullandı.

EN KISA ZAMANDA BULUNACAK

Türkiye'nin böyle bir olayı hak etmediğini dile getiren Soylu, ''En yakın zamanda bunu hangi kirli eller planladıysa ve bunu Türkiye'nin geleceğine ait bir şekilde ortaya koymuşsa hem devletimiz hem güvenlik görevlilerimiz inanıyorum ki en kısa zamanda bulacaklar, hukuka çıkartacaklar ve milletimizin gönlünü rahatlatacaklar. Sizden istirham ediyorum devletimize, hükümetimize, güvenlik kuvvetlerimize güvenin'' diye konuştu.

süleyman soylu trabzon seçim ziyaret

Soylu, dünyanın her tarafında bu tip saldırıların gerçekleşebildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunların her birini nasıl gerçekleştiği yerde lanetle değerlendiriyorsak, bugün burada da bunu lanetle değerlendiriyoruz. Biz bunları aşabilecek, üstesinden gelebilecek güçteyiz. Millet olarak da buna gücümüz olduğunu ifade etmek istiyorum. Niçin PKK terör örgütü iki akşam evvel bir evladımızı hamile eşinin ve çocuğunun yanında katlediyor, niçin bugün yine iki askerimiz şehit oluyor? Dertleri çok açıktır. Türkiye'nin istikrarını, huzurunu bozmak, güvenini alt üst etmek ve yürüyüşünü engellemektir. Bunu geçmişte de yaptılar. Türkiye'yi 1980 ve 1960 darbesine böyle götürdüler.''

TÜRKİYE BUGÜN 1990'LARDAKİ TÜRKİYE DEĞİL

Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

''Dün bizi sınırlandırdınız. Dün bize yaptığınız davranışı kabul etmeyiz ve şurada okunan Ezanı Muhammedi ve dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız, bu topraklarda 780 bin kilometrekarenin her santimetre karesinde hem okunmaya hem de dalgalanmaya devam edecektir. Türkiye bugün 1990'lı yıllardaki Türkiye değil. Bugün Türkiye, Göktürk uydusunu niçin fırlattığımızı, insansız hava uçağımızı niçin yaptığımızı, atak helikopterlerimizi niçin yaptığımızı aziz milletimize biraz daha iyi anlatabiliyor. Yurt dışında bile sınırlarımız dışında bir mağaradan bir mağaraya giderken, Göktürk uydusu tespit ediyor, insansız hava uçağı anlıyor, helikopterlere talimat veriliyor ve teröristler etkisiz hale getiriliyor. Bu yeni Türkiye, güçlü Türkiye. Bu eski diz çöken Türkiye değil.''

Soylu, devletin ve milletin kararlılığından vazgeçmeyeceğine de dikkati çekerek, ''Devletimiz ve milletimiz bu kararlılıktan ve iradeden vazgeçmeyecektir. Biz bu terörü bitireceğiz ve PKK terör örgütü tasfiye olana kadar, tek bir teröristi bu topraklardan gidene kadar, silahlarının tamamı bu toprakları terk edene ve 7 kat yerin dibine gömülene kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bu aziz millet kararlılığını sürdürecektir'' şeklinde konuştu.

13 YILDA ÇOK EMEK SARFETTİK

Soylu, ''Evet 7 Haziran'da bir seçim yaptık ve milletimiz bu seçimde bize tek başına iktidar vermedi'' diyerek, şöyle devam etti:

''Biz 13 yılda çok gayret gösterdik ve çok emek saf ettik. Milletimiz bize dedi ki 'başka bir parti ile koalisyon yaparak iktidar olabilirsiniz ama ben seni silmiyorum,  sen Türkiye'nin omurgasısın, biz senden vazgeçmiyoruz ama elbeteki bir siyasi parti ile bunu gerçekleştireceksin'. Biz siyasi partilere gittik ve hemen o akşam bir siyasi partimizin genel başkanı dedi ki 'Kasım'da seçim olacak', öteki siyasi partiye gittik, o da 'benim kırmızı çizgilerim var' dedi. Bırakmadık, onlarla müşahedeye devam ettik. Çünkü millet bize 'birlikte yapın, yönetin, bu taşın altına elinizi birlikte sokun ve birlikte fotoğraf verin' dedi. Kimi Cumhurbaşkanımızdan, kimi 17-25 Aralık darbesinden, kimisi de başka bir yerden dem vurdu. Meclis başkanımız bir siyasi parti genel başkanını ziyaret ediyor, içeride 3 dakika kalıyor. Nezaket midir bu? Bu zorlu dönemde birlik fotoğrafı vereceğine, bir milletvekili, devlet adamı ile oturup konuşmanın, dinlemenin ne yanlışı var. Bunu bana biri anlatsın.''

Türkiye'de dün büyük bir olay yaşandığını hatırlatan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

 ''Başbakanımız, 'görüşelim, milletimize bir fotoğraf verelim' diyor. 'Ben reddederim' diyor. Allahınızı severseniz, son bakanların yemin etme töreni vardı, beraber Meclis'teydik. Bize Meclis Başkanvekili sordu, sorması da gerekmiyordu aslında. Çünkü Anayasa emrediyor, yeni bakan atanırsa gelir Meclis'te yemin eder. Meclis buna karar verir demiyor. Bunu oylamaya açtık. Yanlış olmasına rağmen biz oyladık. Bir de ne göreyim biz bir tarafta oyluyoruz 'evet' diyoruz, onlar bir tarafta 'hayır' diyor. Üç parti Anayasa'yı ihlal edecek şekilde yan yana geliyor. Peki bu doğru mu? Sonra 'CHP, HDP beraber üçünüz yapın, olmadı erken seçime gidelim, gel mecliste erken seçim kararı alalım, hayır almayalım'. Biraz önce diyordun ki erken seçime gidelim, sonra diyorsun ki erken seçime gitmeyelim. Şimdi seçim beyannamesini açıklıyorlar, 'biz HDP hariç her parti ile koalisyon yapabiliriz'. Peki 3,5 ile 4 aydır bu memlekette terör dahil, doları, avroyu yukarı çıkarmaları dahil, bu memleketin belirsizliği dahil, herkesin durgunluğuna vesile olan hadiseyi sen niçin gerçekleştirdin. Allahını seversen, sen ne yapmak istiyorsun.''

YAŞANANLAR MİLLETİN GÖZÜ ÖNÜNDE CEREYAN ETTİ

Soylu, siyasetin ciddi bir iş olduğuna işaret ederek, ''Siyaset dediğin, devlet adamlığı dediğin ciddi bir iştir. Devlet adamlığı bir sağ, bir sol, bir öyle, bir böyle söylemeyi gerektirmez. Hele bugünlerde buna hiç tahammülümüz yok. Bunun partisi, siyasi düşüncesi, anlayışı olur mu ? Bunun ancak birliği, beraberliği ve kardeşliği olur. Başka bir şeyi olmaz'' dedi.

Yaşananların milletinin gözü önünde cereyan etiğini de belirten Soylu, ''Millet bu konuda en iyi kararı verecektir. Bu son 3,5 ile 4 ayda eski Türkiye fotoğrafını gördük. Bu fotoğrafta bir taraftan ekonomiyi dalgalandırmaya, belirsizlikle siyasi hayatı etkilemeye çalıştılar, diğer taraftan terörle Türkiye'ye ders vermeye, Türkiye'yi tekrar bir sınava tutmaya çalıştılar'' diye konuştu.

Soylu, Çözüm Süreci ve AK Parti'nin seçim beyannamesi hakkında da açıklamalarda bulundu.

Konuşmaların ardından Soylu, Kalkınma Mahallesi'nde ev ziyaretleri yaptı, gençlerle bir araya geldi.

Soylu ayrıca, Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Trabzonlu milli sporcu Selçuk Çebi ile bir araya geldi, AK Parti Gençlik Kolları tarafından kentte bir restoranda düzenlenen ''Gençlik ve Sosyal Medya Buluşması'' programına katılarak gençlerin sorularını yanıtladı.