BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu'dan minik Leyla için ilk açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı'da günlerdir aranan minik Leyla'nın cansız bedenine ulaşıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'ye yasa boğan haberle ilgili konuştu, Leyla'nın cansız bedeninin defalarca aranan yerde bulunduğunu söyledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk canlı yayınında acı olayla ilgili açıklamalarda bulundu. 'Leyla bizim arkadaşlarımızın defalarca aradığı bir yerde bulundu.' diyen Soylu, "Sanki sonradan oraya getirilmiş gibi bir izlenim var. İlk belirlemelere göre tecavüz yok." ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu, dün CNN Türk canlı yayında cansız bedenine ulaşılan Leyla Aydemir ile ilgili konuştu. Arama çalışmaları boyunca Leyla'nın canlı bulacaklarını umut ettiklerini söyleyen Soylu, bu konuda teknik ekipler kurulduğunu ve çalışmaların kamuoyuyla paylaşılmadan yürütüldüğünü kaydetti. İşte Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

"Bugün Ağrı'daydım. Arkadaşlarımdan bilgi aldım, onlar da aynı umudu tekrarladılar. Burada açıklayamayacağım bir yol üzerinden yürüyorduk. Kendi köyünde 2-3 kilometre mesafede, daha önce bizim arkadaşlarımızın defalarca aradıkları bir yer. Aradıkları yer ile alakalı böyle bir durumla karşılaşınca 'ya biz görmedik' 'ya biz aramalarımızda fark etmedik' ya çocuğun cansız cesedi suyla beraber aşağıya; ama o da 50-60 santimlik bir derinlik, o kadar büyük bir derinlik de söz konusu değil.

"HEPSİ OTOPSİ SONUCU ORTAYA ÇIKACAK"

İlk belirlemelerde sanki 4-5 gündür orada duruyormuş gibi bir izlenim var. Ama bunların hepsi otopsinin sonucuna göre kesin belirlenmesi gereken süreçler. İlk belirlemelere göre bir tecavüz yok, Allah muhafaza. Sanki sonradan oraya getirilmiş gibi bir izlenim söz konusu ama bunların hepsi değerlendirilmeye ve otopsinin sonucuna muhtaç ilk belirlemeler bunlar.

"ÇOK UFAK BİR ŞEY GÖZÜKÜYOR..."

Ailenin başı sağ olsun. Ülkemizin başı sağ olsun. Ama olayın hem kriminal boyutunu hem de diğer boyutunu arkadaşlarımız takip ediyorlar. Ve bir darp var mı yok mu gibi bir sorumuz da oldu. Çünkü haberlerde çok paylaşıldı, çok ufak bir işaret var. Ufacık çocuk, 4 yaşında. Çok ufak bir şey gözüküyor. Darp mıdır, değil midir, başka bir yere çarpma mıdır? O da otopsi sonucu belli olacak; melek...

"BULABİLMEYİ ÜMİT EDİYORDUK"

Biz aslında şu ana kadar bulabilmeyi ümit ediyorduk. Ama şöyle bir problemimiz var, tabi çocuk olunca; çocuğun hayatı bizim için ehemmiyetliydi. Yani böyle bir şey bulunur ve çocuğu gözden çıkarırlar diye bir endişemiz ve korkumuz söz konusuydu. Ama planlarımız bugün ve yarındı. Bugün böyle bir durumla karşı karşıya kaldık.

KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ ALINACAK ÖNLEMLER

Özellikle kaybolan çocuklar bazen üst üste gelir. Ve aslında sadece bu olaylar değil, başka olaylar da üst üste gelebilir. Trafik kazaları, cinayetler üst üste gelebilir. Bunlarla ilgili sürekli önlemlerimiz var. Ama bazen şu kaçırılabilir, bizim teknik kabiliyetlerimiz geliştiği kadar bu olayları yapmak isteyenlerin de teknik kabiliyetleri gelişiyor. Ve buna ait yeni tedbirler geliştirilmesi gerekiyor. terör, asayiş, organize suçlar, uyuşturucu; bütün bunlarda, daha sıcak ve toplumun bu konulardaki ahssasiyetlerini belirten bu suç unsurlarında hem teknolojiyi hem günlük meseleleri takip ediyoruz.

Ama kayıp çocuklar gibi, üst üste gelen trafik kazaları gibi ve toplumu hakikaten çok üzen ve endişen meselelerle ilgili şunu bilesiniz, devlet olarak nerede bir açık varsa onu kapatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Dünyanın ilerisinde adımlar atmaya çalışıyoruz."

18 gündür aranan minik Leyla'dan acı haber!

MHP lideri Bahçeli'den dikkat çeken 'Leyla' mesajı!