BIST 9.746
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.420,53
HABER /  POLİTİKA

Soylu'dan milyon kere 'evet'

Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, 145. maddeyi evet için yeter neden olarak gösterdi.

Abone ol

Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, 12 Eylülde yapılacak referandumda sadece askeri yargının görevlerini düzenleyen ''145. madde için bile milyon kere 'evet' denilebileceğini'' savundu.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) ve Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesince düzenlenen iftar yemeğine katılan Soylu, 12 Eylüldeki referandumun normal bir referandum olmadığı görüşünde. 

TÜRKİYE İÇİN ŞANS

İnsanın doğumundan sonra en önemli konunun hürriyeti olduğunu ifade eden Soylu, ''400 yıl önce sanatın, bilimin merkezi Avrupa idi. İlk kez merkez Avrupa'dan Asya'ya doğru kaymaktadır. Bu da yüzyıllar sonra Türkiye'nin önüne gelmiş bir şanstır'' değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, Türkiye'nin bu yöndeki önemini kendilerinin dışında herkesin anladığını belirterek, şu an yepyeni bir dünya düzeni olduğunu, Türkiye'nin de bunu yönetmesi gerektiğini kaydetti.

Ancak birinci önceliğin demokrasi olduğuna işaret eden Soylu, 28 Şubat döneminin 12 Eylül akşamı sona ereceğine inandığını dile getirdi.

Soylu, insanların geleceği için herkesin elinden geleni yapmakla yükümlü olduğunu ifade ederek, ''Neden 'evet' diyorum? Çünkü namus borcum olduğu için. Sadece 145. madde için bile milyon kere 'evet' denilir'' dedi.

Süleyman Soylu, 411 oyla üniversiteye eğitim özgürlüğü getiren maddeye oy veren MHP'nin neden ''hayır'' dediğini anlayamadığını belirterek, referandumun siyaset ortamına çekilmemesi gerektiğini söyledi.