BIST 9.609
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.481,15
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu'dan Kızıltepe'de teröre gözdağı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde STK temsilcileriyle bir araya geldi. Soylu, terör örgütlerinin Türkiye'de artık sonlarının geldiğini söyledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK, DAEŞ ve FETÖ'nün birer fitne yuvası olduğunu söyleyerek, Türkiye'nin birliğinin bu toprakların çok dışında olan bir çok yeri rahatsız ettiğini, uykularını kaçırdığını söyledi.

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere dün eşi Hamdiye Soylu ile Mardin'e gelen Bakan Soylu, Kızıltepe'de STK temsilcileriyle bir araya geldi. Terörün bitirilmesinde kararlı olduklarını vurgulayan Soylu, bu konuda devletin en önemlisi de milletin kararlı olduğunu söyledi. PKK, DEAŞ ve FETÖ'nün birer fitne yuvası olduğunu söyleyen Soylu şöyle konuştu:

"BİZ BELEDİYELERE EL KOYMADIK"

Dünyaya şikayet ettiler bizi 'Belediyelere el koydunuz' diye. Biz belediyelere el koymadık, teröre dayanak olan anlayışa el koyduk. Devlet olarak görevimiz bu bizim. Siz vergisini bu ülkenin birliğini ve berberliğini bozmaya çalışan PKK terör örgütüne göndereceksiniz. Buna müsaade ederseniz siz devlet olmazsınız. Kimse PKK'nın kölesi falan değildir. Böyle bir şey yoktur ve böyle bir şey olmayacaktır.

"BİR MECZUBUN TALİMATIYLA..."

15 Temmuz akşamı hangi biriniz bu ülkede bir meczubun talimatıyla insanların alçak bir şekilde uçaklar, helikopterler ve tanklarla canlı canlı katledilebileceğini düşünebilir. Hangimiz bu ülkede bir darbe olacağını düşünebilir. Hangimiz 6-7 Ekim olaylarından bir kaç gün önce insanlık dışı talimatlar verilip 'sokağa çıkın yakın yıkın.' diye insanlık dışı davranışları ortaya konulacak. Hanginiz 17-25 Aralık ile Cumhurbaşkanımızı itibarsızlaştırmak ve bu milletini iradesini ortadan kaldırmak isteneceğini düşündünüz. Bunları hep berber yaşadık.

"POLİTİKAMIZ AÇIK VE NETTİR"

Onlar kendi ülkelerinde, kendi topraklarında yaşamak istediler. Türkiye eğer bugün El Bab'da varsa, Münbiç ve Rakka'yı düşünüyorsa sebebi, yerlerinden yurtlarından edilmiş insanları tekrar yerleri ve yurtları ile buluşturma, oranın üzerinden Türkiye'ye terör ihraç etmek isteyenlere de müsaade etmemektir. Politikamız açık ve nettir."