BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,93
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu'dan Gezici'ye sert tepki!

AK Partili Süleyman Soylu, 1 Kasım seçimleri öncesi Gezici adlı araştırma şirketinin, seçimlerle ilgili yaptığı bir anket çalışmasında Erdoğan ile ilgili sorulan soruyu ahlaksızlık olarak nitelendirdi.

Abone ol

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, muhalefetin vaatlerini inandırıcı bulmadığını, ayakları yere basan vaatleri AK Parti'den beklediğini söyledi. 1 Kasım'da elde edilen başarının da bunu kanıtladığını ifade eden Soylu, seçim sonuçlarını "milletin demokrasi devrimi" olarak nitelendirdi.

Süleyman Soylu, A Haber'de 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi. AK Parti'nin Samsun'dan Trabzon'a kadar hemen hemen tüm illerde oy oranını artırdığını ve milletvekili sayının bir artırdığını söyleyen Soylu, "Türkiye'nin

Bizim terörle mücadeleyi, oylarımızı artırmak için yaptığımızı söylediler. Millet bunlara inanmadı. Bugün seçim yok ve şu anda operasyonlar net bir şekilde devam ediyor

istikametini değiştirmek isteyenlere Karadeniz ciddi bir cevap verdi" diye konuştu. İşte Soylu'nun açıklamalarından bazı satır başları;

"Milletimiz 1 Kasım'da hem başbakınımızı hem cumhurbaşkanımızı hem de AK Parti'yi bir arada değerlendirdi ve ortaya çok önemli bir sonuç koydu. Bu milletin, özellikle kendi iradesinin üzerinde başka irade görmek istememesinin ortaya koyduğu bir sonuçtur. Bu bir millet devrimidir. Burada millet, iradesini tekrar ispat etmiştir. Bu sonuç çok önemlidir. 

"BU SONUÇ İLAHİ İRADENİN SONUCUDUR"

Bu seçim AK Parti'ye oy veren vermeyen herkesin AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini istediği bir seçimdir. Bu başarı bir siyasi kampanyanın sonucu değildir, bu ilahi iradesinin bir sonucudur.

"SEÇMEN VAATLERİ AK PARTİ'DEN BEKLEDİ"

7 Haziran seçimlerinde gördük ki seçmen, ayakları yere basan vaatleri AK Parti'den bekledi. AK Parti çok makul, Türkiye'de ekonominin yakalarını bir arada tutacak, aynı zamanda kaşıkla verip, kepçeyle almayacak bir öneri gündeme getirdiğinde millet "evet bu olabilir" dedi. Bu vaatler açık artırma yoluyla ortaya atılmıyor ki... Bunların gerçekleştirilebilmesi gerekiyor. Seçimlerde açıkladığımız beyanname aynı zaman da bir hükümet programıdır. 

"GEZİCİ'NİN YAPTIĞI AHLAKSIZLIKTIR"

Gezici araştırma şirketi diye bir şirket var. Bu şirket seçimler öncesi bir kamuoyu araştırması yaptı ve kapalı uçlu bir soru sordu vatandaşlara. Dedi ki "Ankara patlamasının sorumluları sizce kimlerdir?" diye. İşte bir kaç seçenek sonra, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini de o seçeneklerin içerisine koydu. Şimdi bu ahlaksız bir davranıştır. Türkiye'de tüm araştırmacıların bağlı olduğu bir dernek vardır, Türkiye Araştırmacılar Derneği diye... Onlara bir yazı gönderdim. Şimdi de dava açıyoruz, "halkı ayrılığa, Cumhurbaşkanını kine ve nefrete teşvik etmekten". Bunların karşılıksız bırakılmaması gerekiyor. 

MUHALEFETTE LİDER DEĞİŞİKLİĞİ OLUR MU?

Normal demokrasilerde bu olması gerekir tabi! Eğer o partilerde demokratik bir ortam varsa. Bu oy oranlarında çok fazla genel başkan değişikliği beklenmez. Eğer 5 ay önce bir seçim olmuş, bu seçimde o siyasi partiler ortak olmamak için yani koalisyon kurmamak için bir iddia ortaya koyuyorlar ve millet buna inanmıyorsa, o partilerin bu sonucu değerlendirecekleri kanaatindeyim."