BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,42
HABER /  POLİTİKA

Soylu'dan çok sert dayak açıklaması!

Altan Tan'ın "Başbakan tekme tokat Bakan dövüyor" açıklamasına cevap Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'dan geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA-

"Siyasetin bir namusu vardır ve siyaset bu namusu koruyarak yapılmalıdır." AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Başbakan Bakanlarını dövüyor" haberlerini İnternethaber'e değerlendirdi:

SİYASET HAMAM DEDİKODULARININ MERKEZİ DEĞİLDİR

"Siyaset hamam dedikodularının merkezi değildir, bunlar çok ayıp ve ahlaksız şeyler. Bunları ciddiye alıp cevap vermiyoruz diye, siyasetle uğraşan insanların sürekli olarak dillendirmesi çok geri kalmış bir siyset yapma biçimi. Bu durmu da çok üzülüyorum, bunlar üzerinden siyaset yapan insanlara da."

TİPİK CHP ZİHNİYETİ

"Bu kadar büyük meselelerin üzerinden geçmiş bir Türkiye dönüp bunlarla ilgili bir siyaset üretmeye yanaşmayıp bu tür dedikodu haberleriyle uğraşıyor, bu tipik bir CHP zihniyeti. Bizim bundan da kurtulmamız lazım. Daha doğrusu bu, Türkiye'de habis bir zihniyet siyaseti. Hangi parti olursa olsun, bu habis zihniyetten kurtulmalıdır. Türkiye'de bu yüzden halk bu zihniyete itibar etmiyor. "

SİYASET İÇKİ MASALARININ MEZESİ OLMAKTAN KURTULMALIDIR

Siyaset iki türlü habis tehlikeden kurtulmalıdır. Bir, içki masalarının mezesi olmaktan kurtulmalıdır. Çünkü siyaset, direk milletin geleceği, mukattesatı, maneviyatı, maddiyatıyla, milletin bizatihi kendisi ile ilgili bir hadisedir. Siyaseti dokunulmaktan bile imtina edilen, dokunulmaya bile kıyamayacak bir mesaj olarak görmek lazım. Ama bu seviyesiz insanların eline düşünce her türlü takla attırılıyor siyasette. İkincisi, siyaset bir üretim ve gelecek meselesidir aynı zamanda. Bunu yapamayan insanlar da siyaseti malesef geleceğe iyi bir şekilde bırakılmayacak bir söz sanatı üzerinden yapıyorlar. Biz halk arasında buna dedikodu diyoruz. Bu çok tehlikeli. Bu nesnel değil, bunu hizmetler üzerinde nesnel ve ölçülü yapmak lazım. Siyaseti hakkaniyetli rekabetler üzerinden yapmak lazım."

SİYASETİN KENDİ ADINA BİR NAMUSU VARDIR

"Böyle üç-beş tane siyaset çapulcusuna iş düşerse bu iş böyle olur. Bir Başbakan, Bir Bakan hangi siyasi partiden olursa olsun, bir yönetici, bir milletvekili, kim olursa olsun bunlarla ilgili temel değerlendirmeleri kamuoyuna yaparken dedikodular üzerinden bunu yapmak çok büyük bir ahlaksızlıktır. Siyasetin kendi adına bir namusu vardır, bu namusunu bütün siyasetçiler korumakla mükelleftir. Bu kadar aşağı ve pespaye şekilde siyasete muamele edilmesini kabul edemiyorum."

BAŞBAKAN ÇUKURLARLA UĞRAŞMAZ

Başbakan'ın bu tür haberlere bir tepki verip vermediğini sorduğumuz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu şunları söyledi:

"Büyük meselelerle uğraşan insanlar böyle çukur denebilecek meselelerle uğraşmaz."