BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,94
HABER /  SEÇİM

Soylu'dan bomba Aydın Doğan iddiası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun hedefinde PKK, DHKP-C ve HDP'yi desteklemekle suçladığı medya patronu Aydın Doğan vardı.

Abone ol

İktidar partisi ile Aydın Doğan medyası arasındaki gerilim seçimlere sayılı günler kala artarak devam ediyor. Mursi'nin idam kararı sonrası Erdoğan'a idam iması yapan Hürriyet'in sahibi Aydın Doğan'a eleştiri okları Süleyman Soylu'dan geldi.

"Ey Aydın Doğan, yiğit ol adam ol" ifadelerini kullanan Soylu, Aydın Doğan'ın ülkenin huzurunu tehdit ettiğini savundu.

BOMBA RAHMİ KOÇ ÖRNEĞİ

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın başına silah dayayan teröristlerin fotoğrafını kullanarak, manşetine çeken Hürriyet gazetesiyle ilgili "Benim gece 02.00'dan sonra haberim oldu" diyen Aydın Doğan'a tepki gösteren Soylu, "Ey Aydın Doğan, Rahmi Koç ile ilgili aleyhte bir haber yaz da bak gece 02.00'de değil, sabah 07.00'de haberin olsun, bütün gazeteleri Türkiye'den toplatmazsan namerdim, alçağım ben." dedi.

AK Parti Trabzon adayı Soylu, seçim çalışmaları kapsamında Maçka'da bir otelde verilen kahvaltıda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"TOPLATMAZSAN NAMERDİM ALÇAĞIM BEN"

Soylu, iş adamı Aydın Doğan'ın HDP'yi desteklediğini de söyleyerek, şöyle devam etti:

"DHKP-C terör örgütü bugün kimi destekliyor, PKK'yı, KCK'yı, HDP'yi. Bunu HDP Eş Başkanı kendisi açıkladı. Peki DHKP-C kimi tehdit ediyor, devleti ve devletin savcısını. Peki devletin savcısını katlederken onun reklamını kim yapıyor, Aydın Doğan. Aydın Doğan gazetesi ve Aydın Doğan televizyonu. Bizi, ülkemizi, huzurumuzu tehdit ediyor. Şimdi de kalkıp diyor ki 'Benim gece 02.00'dan sonra haberim oldu. Ey Aydın Doğan, Rahmi Koç ile ilgili aleyhte bir haber yaz da bak gece 02.00'de değil, sabah 07.00'de haberin olsun, bütün gazeteleri Türkiye'den toplatmazsan namerdim, alçağım ben. Ey Aydın Doğan, yiğit ol adam ol. Sabahtan akşama kadar yalan üzerinden bir siyaseti ortaya koyuyorsun. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Mursi'nin resmini yan yana getireceksin ve Mursi'ye idam talebi diye rahmetli Adnan Menderes, Mursi üzerinden, cumhurbaşkanımızı tehdit edeceksin. Biz olsak da olmasak da bunu sana yedirmezler bu ülkede Aydın Doğan."

"KOALİSYON TÜRKİYE İÇİN YUNANİSTAN, UKRAYNA OLMAKTIR"

Türkiye'de tüm bu gelişmelere rağmen muhalefetin koalisyon, kendilerinin ise tek başına iktidarı önerdiklerini belirten Soylu, "Şimdi bizi yeniden koalisyonlara mahkum etmek istiyorlar. 13 yıllık büyük gelişmeyi bir günde tersine döndürürler aynı 1960 darbesinde olduğu gibi. Bu ülkede koalisyonlar sınıfta kalmıştır. Sermayeye, medyaya, vesayet sistemine teslim olmuşlardır. Koalisyon Türkiye için felakettir, yolun sonudur. Koalisyon Türkiye için Yunanistan, Ukrayna, Irak, Suriye olmaktır. Türkiye iyi mesafe almıştır, bunu heba etmeyelim" diye konuştu.

Ülkenin geçmişte çok zor günlerden geçtiğini anlatan Soylu, 7 Haziran'daki seçimin bir kader seçimi olduğunu dile getirdi.

Soylu, bugün 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümü olduğuna işaret ederek, "27 Mayıs 1960'da ne olduğumuzu hepimiz biliyoruz ve o gün bir ülkenin başbakanının, cumhurbaşkanının, yalanlarla, dolanlarla, aslı aslı astarı olmayan bir sürü hikayeyle, şantajlarla, hilelerle nasıl karşı karşıya kaldığını her birimiz biliyoruz" diye konuştu.

ARA REJİM 12 EYLÜL REFERANDUMUYLA BİTTİ

Soylu, 27 Mayıs'ın Türkiye'de bir ara rejim başlattığını ve bu ara rejimin 12 Eylül 2010'a kadar devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"12 Eylül 2010 tarihinde ara rejimi bu millet bitirmiştir. Bu ara rejimde millet, milli irade yoktur. Bu ara rejimde korku, vesayet, darbe kuralları, yokluk, yoksulluk vardır. Maalesef insanımızı ötekileştirmek vardır. İnsanımızı sağcı solcu, laik irticacı, Kürt Türk, Alevi Sunni, dindar laik diye bölmek ve Anadolu'muzun bütün enerjisini alıp götürmek vardır. Bu vesayet sisteminde, bu ara rejimde ülkenin ekonomisini faize mahkum etmek, insanlarımızı işsizlik kaderiyle karşı karşıya bırakmak, insanlarımızı ürkütmek ve korkutmak vardır. Bu ara rejimde devletin kendi vatandaşını tehdit olarak algılaması vardır. Başörtülü ise, dindar ise, başka bir siyasi düşünceye mensupsa tehdittir. Bunu ortadan yine millet kaldırdı."

300 YILLIK GERİLEME DÖNEMİNİ BİTİRDİK, ŞİMDİ KALKINMA DÖNEMİNE GİRDİK

Soylu, Türkiye'de demokratik alanda çok ciddi ilerlemeler yaşandığını anlatarak, "Türkiye'de demokraside sessiz devrim yapıldı. Bugün herkes kendini ifade ediyor. Türkiye demokrasi açığını da kapatmış durumdadır" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin altyapı açığını kapattığını, savunma sanayisinde, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda önemli adımlar attığını vurgulayan Soylu, "AK Parti iktidarında 300 yıllık gerileme dönemini bitirdik, şimdi kalkınma dönemine girdik" ifadesini kullandı.

Soylu, ülkenin geçmişten gelen açıklarını kapatırken asgari ücretli ve emekliye de ellerinden geldiğince destek olmaya çalıştıklarını vurgulayarak, şimdi iktidara gelmeleri halinde askeri ücretli, emekli, dar gelirli ve esnafa yönelik daha fazla hissedilen çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

soylu.20150527145125.jpg

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Trabzon'un Maçka ilçesinde düzenlenen kahvaltıda vatandaşlara hitap etti. Soylu, kahvaltı öncesi vatandaşlar ile sohbet etti.