BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.414,48
HABER /  GÜNCEL

Soyludan ağır sözler

DP lideri Süleyman Soylu’nun bu sözleri Başbakanı çok kızdıracak. Soylu, “Hükümet arsız atmacalar gibi dikkatleri başka yöne çekip, milletin parasını yemektedir” dedi.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- DP lideri Süleyman Soylu, “Erdoğan milli görüş gömleğini çıkardı statüko gömleğini giydi. Rus diktatör Stalin, iktidara geldiğinde, canlı bir tavuk getirin demiş, Tavuğun tüylerini kan revan içinde kalana kadar yolduktan sonra, ayağının dibine elindeki yemleri atmış. Kan revan içindeki tavuk sessizce gelerek Stalin’in ayağının dibindeki yemleri yemiş. Türkiye’yi borç batağına sokan Erdoğan’ın anlayışı da bu. Arsız atmacalar vardır. Toplu halde yem yerken, yalandan ıslık çalarak, diğerlerinin dikkatini başka yere çekip, yemleri yerler. Bunlarda, yalandan ıslık çalarak milletin yemini yemeye çalışıyorlar” dedi.

NEDEN ERBAKAN’A BENZETMİYOR?
Antalya ve Marmaris’te seçim mitinglerini sürdüren Soylu, burada yaptığı konuşmalarda Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetine yüklendi. DP lideri, Erdoğan’ın kendisini sürekli olarak birilerine benzetmesine tepki göstererek, “Bu başbakan bazen rahmetli Menderes’e, bazen DTP lideri Ahmet Türk’e, bazen de rahmetli Türkeş’e benzetir. Civciv yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş. Niye kendini Erbakan’a benzetmiyorsun, kompleks mi duyuyorsun, onu bir Başbakana sormak lazım” dedi.

SİZE Mİ KALDI?
“Sabahtan akşama kadar milli değerleri, cumhuriyet değerlerini, laikliği istismar etmelerinden yorulduk. Kırat hiçbir gün istismar siyaseti yapmadı yapmayacaktır” diyen Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Laikliği Cumhuriyeti İslamı kurtarmak size mi kaldı? Bunları kurtarmanın işi milletindir. Sen işine bak adalette dört yüz elli günde bir mahkeme sonlanıyor, gecikmiş adalet, adalet değildir dedin. Avrupa da 150 günde Türkiye’de 450 günde mahkemeler bitiyor. Bu bozuk sistemi, milletin üzerine adaletsizlik, vergi, yük bindiren bu sistemi çözemediler sadece yolsuzluğun parçası haline geldiler. Bir tarafta sayın Baykal, bir tarafta Erdoğan kavuklu ile Pişekar oyunu oynuyorlar. Bu millet öyle bir orta oyunu oynayacak ki sandığın dibine çakacak onları.

6.5 YILDIR ALDATIYORLAR
Aylardan beri yollarda milletin derdini dinlediğini ve çözüm ürettiğini vurgulayan Süleyman Soylu, AKP’yi ise şu sözlerle eleştirdi:

“Sen, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye nara at, ondan sonra durmak yok yola devam de. Doğru, durmak yok fukaralığa, işsizliğe, yolsuzluğa devam. Buna müsaade etmeyiz. 14 aydır adım adım Türkiye’yi dolaşıyorum. Bu ülkeye olan imanımda inancımda kat ve kat artarak aranıza geldim. Bunlar muhafazakar değil mi? Bunlar çalmaz, çırpmaz dediler. Irak’a demokrasi getireceğim diye orada vahşi bir katliamla bir milyon insan öldürüldü, bir milyon insan kayıp. TC’den bir tek ses çıkmadı. Eğer bu AKP iktidarda değil, muhalefette olsaydı her hafta Cuma namazından sonra her hafta camii avlularında binlerce insan bu katliamı protesto etmez miydi? Altı buçuk yıldır bu ülkenin insanını aldatıyorlar. Biz özgürlüğe, adalete talibiz. Bana destek olun ki, arkasında bir tek kara leke olmayan bu adama destek olun ki şu Türkiye’nin kitabını yeniden yazalım.”