BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.428,90
HABER /  POLİTİKA

Soylu ve Kurtulmuş'tan AK Parti açıklaması

AK Parti'nin transfer listesinde yer aldığı iddia edilen Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş, açıklama yaptı

Abone ol

AK Parti saflarına Numan Kurtulmuş ile Süleyman Soylu'nun katılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

AK Parti'ye "hayır" demeyen eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, iddiayla ilgili “Şahsi siyasi geleceğimin gündem olması, millete haksızlıktır." diye konuştu.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş kendisine henüz böyle bir teklif gelmediğini söyledi.

Radikal gazetesinden Ömer Şahin'in haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki büyük transfere hazırlanıyor. Erdoğan, pazartesi akşamı yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun AK Partili olabileceğini söyledi ve konuyu tartışmaya açtı. Bazı MYK üyeleri, "Niye şimdi, önceden niye gelmedi?" gibi tepkiler gösterse de çoğunluk olumlu görüş bildirdi.

ERDOĞAN'DAN SONRA GENEL BAŞKAN

Erdoğan'ın Kurtulmuş ve Soylu ile birlikte partisinin büyük kongresinde gövde gösterisi yapması bekleniyor. Katılımın gerçekleşmesi durumunda partisiyle beraber AK Parti 'ye geçecek olan Kurtulmuş'un parti yönetiminde görev alması bekleniyor. Kurtulmuş'un adı Erdoğan sonrası muhtemel genel başkan adayları arasında da geçiyor.

GAZETECİLER.COM BÖYLE DUYURMUŞTU!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik bu sabah gündeme bomba gibi düşen 2 dev transfer hakkında konuştu. Ayrıntılar için tıklayın
 

NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, konuyla ilgili soru üzerine "Ben de bu sabah gazetelerden okudum. AK Parti içerisinde konuşulmuş bir konu, bize intikal eden bir şey yok. Olmayan bir konuda konuşacak değilim" şeklinde konuştu.

SOYLU'DAN CEVAP

AK Parti tarafından transfer edileceği konuşulan eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Şahsi siyasi geleceğimin gündem olması, millete haksızlıktır." dedi.

"DEĞERLENDİRMEYE MÜTEŞEKKİRİM"

Gazetelerde yer alan haberlere ilişkin Cihan Haber Ajansı(Cihan)'na özel açıklama yapan Soylu, “Bizimle ilgili oluşan hüsnü zanna ve değerlendirmeye müteşekkirim, minnettarım. Gazetenin haberinden anladığıma göre AK Parti’nin Merkez Yönetim Kurulu toplantısında bizim dışımızda gerçekleştirilen bir değerlendirmedir. Elbette tafsilatını bilmem mümkün değildir." şeklinde konuştu.

GAZETECİLER.COM BÖYLE DUYURMUŞTU!
Gazeteciler.com yazarı Levent Gültekin, geçtiğimiz günlerde Numan Kurtulmuş'a Başabakan Erdoğan'dan teklif geldiğini böyle duyurmuştu.
HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
 

"ÖNEMLİ OLAN İSİMLER DEĞİL MEMLEKETİN DEMOKRATİKLEŞMESİ"

Eski DP Genel Başkanı Soylu, şöyle devam etti: “Milyonlarca insanın bugününün ve geleceğinin şekillendiği ve tarihin akışının yeniden belirlendiği hadiselerin cereyan ettiği sıcak bir dönemde bizim şahsi siyasi geleceğimizin gündem olmasını milletimize haksızlık olarak görüyorum. Önemli olan şahıslar ve isimler değil, milletin ve memleketin demokratikleşmesi ve ilerlemesidir. Bölgemizin barışa ulaşmasıdır. Gündemimizin bu olması gerektiğini ve meşguliyetimizin buna yönelmesi gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyuruyorum.”

KURTULMUŞ ERBAKAN'I TERCİH ETMİŞTİ

Erdoğan'ın Kurtulmuş'a 2007 seçimleri öncesi milletvekilliği teklif ettiği biliniyor. Erdoğan gibi Kurtulmuş da 'Milli Görüş' hareketinden yetişen bir isim. Kurtulmuş, Erdoğan - Gül ve Arınç'ın başını çektiği yenilikçi hareket yerine Necmettin Erbakan'ı tercih etmişti.

SOYLU'NUN ADAYLIĞI DAHA ÖNCE' DE GÜNDEME GELMİŞTİ

SP'ye genel başkan olan Kurtulmuş da bir süre sonra Erbakan'la bağlarını kopardı ve HAS Parti'yi kurdu. 12 Eylül referandumuna aktif destek vererek tek başına parti gibi çalışan Soylu'nun da son seçimlerde AK Parti'den adaylığı gündeme gelmişti.

AK Parti'nin içtüzüğü gereği genel seçimlerde partinin neredeyse dörtte üçü yeniden seçilemeyecek.

Başbakanın eksilecek kadroları takviye etmeyi planladığı gelen bilgiler arasında.

İlk etapta adı geçen isimlerden Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı’yken, parti içindeki gelenekçilerle girdiği çatışma nedeniyle genel başkanlıktan ayrılarak HAS Parti’yi kurmuştu. Süleyman Soylu ise kısa bir süre Demokrat Parti’ye genel başkanlık yaptı.

HAS PARTİ MYK'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti'ye katılacağı yolundaki haberler üzerine toplanan Has Parti Merkez Yürütme Kurulu, şu açıklamayı yaptı:

"Medyada partimiz ve Sn. Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş hakkında çıkan haberler kurulumuzca değerlendirilmiş ve aşağıdaki açıklamaların kamuoyu ile paylaşılması ihtiyacı doğmuştur.


Halkın Sesi Partisi kurulduğu günden bu yana ortaya koymuş olduğu üslup, yöntem ve program ile Türkiye siyasetinin ihtiyacı olan son derece önemli politikalar üretmiş, bu politikalarını kamuoyu ile paylaşmış ve kamuoyundan aldığı güçle emin adımlarla yürüyüşünü sürdüre gelmiştir.

Kamuoyunun Sayın Genel Başkanımızın şahsında Has Parti'ye göstermiş olduğu güven ve ilgi sözümüzü kuvvetli kılmış, güçlü bir ekibin ortaya koymuş olduğu bilgi ve tecrübeye dayalı politik çözümler süreç içerisinde tüm siyasi partilere ve Türkiye siyasetine yol gösterici olmuştur.

Türkiye'nin gündemine oturan bu tartışmalar kamuoyunun Genel Başkanımızın şahsında HAS Parti'ye olan teveccühünün arttığının teyidi niteliğindedir.
Kamuoyunun ve büyük fedakarlıklarla çalışan teşkilatlarımızın itici gücüyle kısır tartışmalar ve suni gündemlerle patinaj yapmakta olan Türkiye siyasetinin yolunu açacak politikalar üretmeye ve sözümüzü geniş kitlelerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Yakın siyasi gelecek, Türkiye siyasetinin, ortaya koymuş olduğumuz ilkelere ve siyasi üsluba ne denli ihtiyaç duyulduğunun teyidi olacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."