BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  DÜNYA

SOYLU: SÜREÇ KONUSUNDA MHP VE CHP ENDİŞEYE KAPILMASIN’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Süreç konusunda MHP ve CHP endişeye kapılmasın" dedi. <br/>AK Parti Genel Başkan Yardım...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Süreç konusunda MHP ve CHP endişeye kapılmasın" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Siyaset Akademisi’nin açılışı için Batman’a geldi.
AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen siyaset akademisinde konuşan Soylu, çözüm sürecine destek vermeyen muhalefet partilerini eleştirdi. Soylu, muhalefet partilerinin tamamının ortaya koymuş olduğu uzlaşmaz tutumlarındaki en önemli sebeplerinden bir tanesinin tabanları ayrı, tavanları farklı bir söylem içerisinde olmasından kaynaklandığını söyledi. MHP ve CHP’nin endişeye kapılmasına gerek olmadığını belirten Soylu, muhalefet partilerinin yarın huzurlu bir Türkiye’de daha rahat siyaset yapacaklarını ifade ederek, "Vurmanın kırmanın 1970’ler ve 80’ler arası Türkiye’de hangi maliyetlere sebep verdiğini hepimiz biliyoruz" dedi. AK Parti’nin Türkiye’de uzlaşmayı ve siyasi partiler arasındaki diyaloğu benimseyen bir tavrı ortaya koyduğunu aktaran Soylu, "Bunu Cumhuriyet Halk Partisi’ne de defaatle götürmüş, Milliyetçi Hareket Partisi’nin de bu sürecin içinde olmasını hem samimiyetle hem de sürecin Milliyetçi Hareket Partisi tarafında da desteklenmesi ve sürecin içinde olunması konusundaki değerlendirmelerini ortaya koymuştur. Ancak öyle anlaşılıyor ki Türkiye’de AK Parti’nin bu samimi değerlendirmesini ve duruşunu hem Cumhuriyet Halk Partisi anlayamamıştır hem de Milliyetçi Hareket Partisi anlamamakta ısrar etmektedir. Özellikle son dönemlerde ki davranışlar ve tutumlar Bahçeli’nin geçmişte gösterdiği siyasi performansa ve siyasi işleyişe ortaya koşmuş olduğu siyasi dile hiç bir şekilde uymamaktadır. Bunun sebebini anlamakta esasa itibariyle de zorluk çekiyoruz. Türkiye’de ki çözüm meselesini, çözüm sürecini mümkün olduğu ölçüler içerisinde çözüm süreci başladığı günden itibaren germeye, Türkiye’yi ciddi bir şekilde, özellikle milli menfaat ve milli meseleler üzerinden tahrik etmeye yönelik bir anlayış söz konusudur Milliyetçi hareket partisinin liderinin,kadrolarının oya milliyetçi hareket partisinin tabanı bütün anket ve araştırmalarda ortaya konulmakta dır ki bu çözüm sürecinin önemli bir bölümü desteklemektedir. Vurmanın kırmanın 1970’ler ve 80’ler arası Türkiye’de hangi maliyetlere sebep verdiğin neden teşkil ettiğini hep birlikte biliyoruz. Gözümüzü kapatıp 70 ve 80’de Türkiye de kardeşin kardeşi kırdığı ve kardeşin kardeşi vurduğu ve türkülerin bile onun üzerinden mimarileştirildiği bir dönemi en iyi sayın Bahçeli ve en iyi MHP’nin kadroları bilirler. Böyle bir anlayışı Türkiye de ortaya koymak, Türkiye’nin barış adası, Türkiye’nin birlik ve beraberlik ülkesi, Türkiye’nin etrafında ki bütün coğrafya ya hoşgörüyü anlatan ve bir şekilde etrafında ki ülkelerle birlikte huzuru arayan bir anlayış olmasını ortaya koyabilecek bir siyasi yapı varken maalesef bu meseleyi gerginleştirmeye çalışıyorlar. Zannediyorum ki bu bir siyasi kaygıdır. Oysa bu mesele siyasi kaygı olmayacak kadar önemli bir meseledir. Çünkü sayın Başbakanımız da, AK Parti kadroları da önemli bir aşamada bunun bir siyasi mesele olarak, bir siyasi kaygı olarak görmüyor. Bunun bir ülke meselesi ve ülke kaygısı olarak görüyorlar" diye konuştu.

"KAVGA ÇIKARMAK MHP KADROLARIYLA ÖRTÜŞMÜYOR"
Çözüm sürecinin Türkiye’yi bu asır içerisinde zenginleştireceğine, modernleştireceğine, Türkiye’de ki birlik ve beraberlik ruhunu daha ileriye taşıyacağına, bunun da etrafımızda ki ülkelere coğrafyamıza liderlik teşkil edecek bir süreç olacağına yönelik ciddi beklentilerinin söz konusu olduğunu belirten Soylu, “Milletimizde bu konuda parıldayan gözlerle bize bakmaktadır. Bu kadar basit. Buradan bir kavga çıkarmanın, hakaret etmenin, Bahçeli ve MHP kadrolarıyla örtüşmediğini söyleyebilirim. Mümkün olduğunca da bu gerginliğe AK Parti kadrolarını, ve bu gerginliğe Türkiye’yi taşımaktadırlar. Onun için ne yaptığımızı biliyoruz" şeklinde konuştu.