BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.511,77
HABER /  POLİTİKA

Soylu: Kandil'i silip süpüreceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kandil'de yürütülen operasyona ilişkin bilgiler vererek PKK ile mücadelenin aynı kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, " Kandil'in üç tehlikesi var. Birincisi kurmay karargahtır Kandil. İki, lojistik karargahtır. Üç, uluslararası bütün ilişkilerini oradan kurarlar. En önemlilerinden biri de psikolojik olarak Doğu ve Güneydoğu vilayetlerimize baskı yaparlar. Şimdi oraya Türk bayrağını dikeceğiz ve Kandil'i silip süpüreceğiz. Allahımıza çok şükür o kuvvetteyiz, o kudretteyiz" dedi.

Terör örgütü PKK ile yürütülen mücadelenin aynı kararlılıkla devam edeceğini belirten Soylu, "Kandil ne olacak diye soruyorlar bana. Kandil'i merak etmeyin. Eskiden Kandil bizim için dertti ama şimdi Kandil'dekiler düşünsün; 'acaba bu Türk bayrağı buraya ne gün dikilecek' diye kara kara düşünsünler. Çünkü elimizde teknolojimiz var. Afrin'i kahramanlar gibi alan evlatlarımız var. Her yerde teröristlere dünyayı dar eden evlatlarımız var. Bizler ne yaptığımızı, ne ortaya koyduğumuzu çok iyi biliyoruz" diye konuştu. 

Uyuşturucu satıcılarına karşı yürütülen mücadeleye de değinen Süleyman Soylu, geçmişte uyuşturucu satıcılarına yönelik polise yaptığı "Okul etrafında uyuşturucu satıcıları görürseniz ayaklarını kırın, suçu bana atın" sözlerini anımsattı. Soylu, "Hala sözümdeyim. Kimse kusura bakmasın. Yılbaşından bu yana 9 bin 500 uyuşturucu satıcısını kodese tıkıverdik. Cumhuriyet tarihinde böyle bir rakam yok. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Uyuşturucuyla ilgili bir takım kanuni değişiklikleri seçim sonrasında hemen getiriyoruz. İşleri öyle bir sıkılaştıracağız ki kimseye adım attırmayacağız. Eğer İstanbul ve Türkiye'de bir tek uyuşturucu satıcısı kalırsa namerdiz" dedi. 

İNCE VE KARAMOLLAOĞLU'NA 'SELAHATTİN DEMİRTAŞ' TEPKİSİ

Süleyman Soylu, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçimlere tutuksuz yargılanarak katılması yönünde yapılan açıklamalara da yanıt vererek şunları söyledi:

"Selahattin Demirtaş'ı dışarı çıkarmak istiyorlar. Kim gitti Selahattin Demirtaş'a? Muharrem İnce. Kendisi 'ince' ama aklı kalın. Çünkü bir taraftan Selahattin Demirtaş'a gidiyor bir taraftan da Afrin'in kahraman komutanı Metin Temel Paşa'nın apoletlerini sökmeye çalışıyor. Sen hiç ömründe çivi söktünmü de apolet sökeceksin! Sadece Muharrem İnce değil ki Temel Karamollaoğlu. O da Selahattin Demirtaş'ın çıkmasını istiyor. Hepsi bir kumpanya içine girmişler. Selahattin Demirtaş kimin adayıdır? Kandil'in adayıdır, PKK'nın adayıdır ve Türkiye'ye yıllarca kan kusturan bir terör örgütünün adayıdır."