BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,26
HABER /  POLİTİKA

Soylu çekilmeyi değerlendirdi!

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Arkasında nedenler aranmamalı" dedi.

Abone ol

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Başarıyla neticelenen bir harekat sonrasında, Türkiye, birtakım meselelerin arkasında nedenler aramamalıdır'' dedi.

Soylu, yaptığı yazılı açıklamada, Güneş Harekatı'nda hayatını kaybeden 27 şehide rahmet, ailelerine başsağlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk ulusuna başsağlığı diledi. Kahraman şehitlerin anılarının milletin kalbinde sonsuza kadar yaşayacağını belirten Soylu, şunları kaydetti:

''Ordumuz, son bir haftada yeni bir destan yazdı. Başarıyla neticelenen bir harekat sonrasında Türkiye birtakım meselelerin arkasında nedenler aramamalıdır. Siyaset yapılırken kurumlarımız milli meseleler üzerinden yıpratılmamalıdır. Zira, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan terör belası, iktidarıyla muhalefetiyle topyekün herkesin meselesidir. Kısır tartışmalar bir kenara bırakılarak Türkiye geleceğe ilişkin bir umut çıkarmalıdır.

Harekata tam destek veren DP olarak sınır güvenliğinin muhafazası için TSK'nın Kuzey Irak'ta bir güvenlik şeridi, yani tampon bölge oluşturmasını ve tek bir terörist kalmayıncaya kadar başlatılan operasyonun sürdürülmesini arzuladık.

Gelinen noktada sınır ötesi harekat her zaman bir alternatif olarak masada olmalıdır. Kim ne derse desin Türkiye gerektiğinde gücünü yine göstermelidir.''