BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93
HABER /  POLİTİKA

Söyle ya nasıl bir şey bu?

Baykal'ın 'sivil diktaya doğru gidiyoruz' sözlerini hatırlatan muhabire Erdoğan karşı soruyla cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Moskova ziyareti dönüşünde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinde yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''Baykal'ın 'sivil diktaya doğru gidiyoruz', Bahçeli'nin ise 'AK Parti erken seçime gitmeye mecbur olacak' şeklinde açıklamaları var, bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?'' sorusu üzerine de ''Sivil dikta... Neymiş o? Söyle ya nasıl bir şey bu? Sen böyle bir şeye inanıyor musun? Var mı böyle bir şey?'' diye sordu.

Türkiye'de şu anda hiç bir dönemde yaşanmayan demokratik bir süreç olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bakın, burada hep birlikte oturuyoruz, konuşuyoruz. Rahat rahat her istediğimiz konuda dertleşiyoruz. Soru cevaplıyoruz. 'Bir taneden fazla olmaz'. Var mı böyle bir şey? Yok. 'İstediğiniz kadar sorun' diyoruz. Dikta rejimlerinde bunlar sipariş üzerine olur. Yani birilerine sorular sordurtulur. Diğerleri de cevap verir. Burada herhalde sipariş üzerine değiliz. İsteyen istediği gibi sorusunu sorsun. Bu noktada herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Ama son zamanlarda bir moda bu. Ne deniyor; 'İşte tek parti faşizmi'. Yani bu tür şeyler. Madem böyle bir şey var. Böyle bir şey varsa ve sayın Baykal'a göre AK Parti oylarını ciddi manada zaten düşürmüş, eritmiş, öyle bir noktaya gelmiş, 26'ya düşmüş. Kendisi ile MHP'nin oyları 39'u buluyor. O zaman niçin sivil dikta olsun? İşte sıra size geliyor. Bak ne güzel '26'ya düşmüş' diyorsun. Bütün kamuoyu araştırmacıları da size böyle bir oy da vermiş. Niye heyecanlanıyorsun? Sabret 1.5 sene daha. 1.5 senede daha da erir ve 1.5 sene sonra rahat rahat iktidara gelirsin. Bunlar hezeyan. Ak Parti'nin onların beklediği, arzu ettiği yerde olmadığını çok iyi biliyorlar. AK Parti açık ara öndedir ve açık ara önde olmaya devam edecektir. Rahatsızlıkları buradan geliyor. Ve ikide bir Sayın Bahçeli'nin de çıkıp 'erken seçim, erken seçim', onun 'erken seçim, erken seçim'... Biliyorlar ki Türkiye'de erken seçim filan olmayacak. Türkiye normalleşme sürecine girmiştir. Gelişmiş ülkeler nasıl süresinde seçimleri yaparlarsa Türkiye'de AK Parti iktidarları da süresinde seçim yapmayı bunlara öğretiyor.''