BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  DÜNYA

Sovyetler Birliği yeniden mi kuruluyor Rusya'da olay anket

RUSYA'da alı günü sonuçları açıklanan bir anket sonuçları Rusların yarısından fazlasının Sovyetler Birliği'nin yeniden kurulmasını istediğini ortaya çıkardı.

Abone ol

Levada isimli bağımsız bir kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan ankete katılanların yüzde 58'i yeniden sosyalist sistemde yaşamak istediklerini bildirirken, ankete katılanların yalnızca yüzde 14'ü bunun mümkün olabileceği kanaatinde.

Katılımcıların yüzde 31'i ise Sovyetler Birliği'nin restore edilmesine karşı olduklarını belirtirken yüzde 10'u bu soru  görüş belirtmek istemedi. Moscow Times'da yayımlanan habere göreAnketi yapan araştırma şirketi, sonuçların 10 sene öncesi ile paralellik arzettiğini de belirtti.

Şu anda yüzde 56 olan Sovyetler Birliği yıkıldığı için pişmanlık beyan edenlerin oranı, 2000 yılında Putin iktidara geldiğinde 1991'deki karşı-devrimden sonra en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Levada Araştırma Şirketi'ne göre 2000 yılında Sovyetler'in yıkılması karşısında pişmanlık hissedenlerin oranının %75 civarındaydı.

Ankette sorulan bir diğer soru ise katılımcıların Sovyetler Birliği'nin çözülüşünü kaçınılmaz görüp görmedikleriydi. Anket sorularını yanıtlayanların yüzde 51'i Sovyetler Birliği'nin çözülüşünün önlenebilir olduğunu düşünürken, yüzde 33'ü çözülüşün kaçınılmaz olduğunu beyan ettiler. 2000 yılının Mart ayında bu oranlar sırasıyla yüzde 62 ve yüzde 26'ydı.

Anket, Rusya çapında 137 şehir ve kasabada 1600 kişinin katılımıyla yapıldı.