BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,56
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Sosyal yardımlarla ilgili devrim gibi karar

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Sosyal Yardımlar Yönetmeliği'nde önemli bir değişikliği imza atıldığını söyleyerek, çalışmayı istemeyenlere yapılan yardımların kesileceğini kaydetti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye'nin yan gelip yatma yeri değil, çalışma yeri olduğunu söyledi. Sosyal yardım almanın şartlarının yeniden belirlendiğini açıklayan Kaynak, devletten yardım alanların kendilerine önerilen iki işten sonra üçüncüsünü de reddetmesi halinde yapılan yardımların kesileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ta konuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 'Sosyal Yardımlar Yönetmeliği'nde ciddi bir değişikliğe gittiğini kaydeden Bakan Kaynak, üçüncü iş teklifini de kabul etmeyenlere yapılan yardımların kesileceğini açıkladı. Bakan Kaynak şöyle konuştu:

"Sosyal yardım almanın şartları yeniden belirlendi. Bu şartlar içerisinde eğer çalışma çağındaysa, eğer işgörebilir haldeyse ve sosyal yardım alıyorsa, İŞKUR'a kaydolacak, yine İŞKUR'a kayıtlı istihdam için talepte bulunan işverenin orada bir iş teklif edilecek. Sınırları çizildi. Aynı ilçe merkezinde ya da büyükşehir içerisindeyse iki vasıtayla ulaşabileceği mesafelere bir iş teklif edilecek. 'Ben bu işi beğenmiyorum' olabilir, ikincisi 'O da bana uygun değil' olabilir. Üçüncü teklifte de 'Ben bu işte çalışmam' dediği taktirde bütün sosyal yardımları kesilecek. Türkiye yan gelip yatma yeri değildir. Türkiye, çalışma, üretme yeridir. Çünkü Türkiye sadece 786 bin kilometrekareyle değil, dünyanın bütün mazlum coğrafyalarıyla, bütün mağdurlarıyla bir büyük yükün altındadır."