BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.426,62
HABER /  RAMAZAN

Sosyal medyayı sallayan 'Atatürk' ve 'oruç' mesajı

Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan, sosyal medyada, 'Atatürk'ü cehenneme gitmiş gibi' gösteren bir 'Ramazan' mesajı paylaştı.

Abone ol

Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla sosyal medyada paylaştığı mesajla ortalığı karıştırdı.

Sosyal medya hesabından, Atatürk’ün imzalı fotoğranın yanında iliştirilmiş “Sıcak diye orucu bozmayın burası daha sıcak' görseliyle paylaşım yapan müdür Karaaslan'a, sosyal medyada tepki yağdı. Karaaslan, paylaşımla ilgili olarak 'Hesabım ele geçirildi' dedi.

EĞİTİM CAMİASINDAN MÜDÜR KARAASLAN'A TEPKİ!

Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan’ın Atatürk’ü cehennemdeymiş gibi gösteren bu paylaşımı eğitim camiasının da tepkisini çekti. Bursa Eğitim-İş Şube başkanı Özkan Rona, “Bu ülkenin kurucu önderine karşı yapılan bu saygısızlığı asla kabul etmiyoruz. Bursa Valisi’ni bu alçakça paylaşımı yapan sosyal medya hesaplarından daha öncede Atatürk ve İsmet İnönü’ne hakaret içeren paylaşımlarda bulanan söz konusu şube müdürünü derhal görevden almasını bekliyoruz. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaz ve hukuki tüm girişimlerde bulanacağız” diye konuştu.

bursa-inegol-meb.jpg
İŞTE O PAYLAŞIM

 mustafa-karaaslan-ataturk-ramazan-oruc.jpg

"HESABIM ELE GEÇİRİLDİ"

Karaaslan’ın tepki çeken, üzerinde “Sıcak diye orucu bozmayın burası daha sıcak. K. Atatürk” yazan fotoğraflı paylaşımına inceleme başlatıldı. Karaaslan’ın yaptığı savunmada, sosyal medya hesabının ele gerçirildiğini söylediği ve suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Sezer, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını söyleyerek, “Bununla ilgili inceleme başlatıldı. İlçe müdürümüz gerekli ifadeleri alıyor arkadaştan. Az sonra bana faks gelecek. Daha sonrasında hem bakanlığımıza hem valiliğimize gerekli bilgileri vereceğiz. İnceleme sonrası gerekli açıklama yapılacaktır” dedi.