BIST 9.530
DOLAR 32,44
EURO 34,81
ALTIN 2.483,26
HABER /  SEÇİM

Sosyal medyanın yeni fenomeni BİNALİ ABİ

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım adına ilginç bir sayfa açıldı.

Abone ol

AK Partili üniversite gençleri tarafından ‘Binali Abi’ adıyla açılan sayfada, Yıldırım’ın işçi tulumuyla illüstre edilmiş çizimleri yer alıyor. 'Binali Abi' tıklanma rekoru kıran videosuyla internetin yeni fenomeni oldu.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın seçim çalışmaları sosyal medyada da hız kesmiyor. 19 Ocak tarihinde Binali Abi adıyla açılan topluluk sayfasında Binali Yıldırım’ın illüstre edilmiş çizimleri bulunuyor. Yıldırım’ı özellikle işçi tulumu ile resmeden gençler, her çizimde seçime kaç gün kaldığını belirtiyor. Şimdiye dek bin 692 kişinin beğendiği Binali Abi sayfasında Yıldırım’ın ağzıyla yazılmış sözler dikkat çekiyor.

AZİZ KOCAOĞLU ELEŞTİRİLİYOR

Fotoğraflarda sarı bir işçi tulumu, mavi bir tişört ve üzerinde ‘B’ harfinin bulunduğu bir şapkayla resmedilen Yıldırım, genellikle İzmir’in simgesi Saat Kulesi’nin önüne konuşlandırılıyor. Her fotoğrafta İzmir’in kaderinin değişmesi için şafak sayan Binali Abi, seçim propagandası da yapıyor. Yıldırım’ın ağzıyla yazılmış seçim sözlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çalışmaları sıkça eleştiriliyor, Binali Yıldırım’ın başkan seçildiği takdirde İzmir’de yapacağı çalışma anlatılıyor.

“AZİZ’İM OYLARI KAP GEL YAN GEL YAT OHH NASIL OLACAK?”

Binali Yıldırım’ın ağzından yazılmış bazı sözler şöyle:

“Kimi koyarsak koyalım kesin seçilir mantığı ne kötüdür ve İzmir halkını aşağılamaktadır. Beyler unutmayın ki artık İzmir halkı hizmet yapanı seçecektir.”- “İzmir’e deniz taksi çok yakışacak”- “Elini gerçekten vicdanına koy ve halkın tarafından bak. İzmir’e ne kattın, ne yaptın?”- “Benim çabam onlar gibi koltuk kapma sevdası değil, İzmir’e hizmet sevdasıdır.”-“Bir şehir tuvaleti bile yapmayandan metroyu bitirmesini nasıl beklersin ki?”-“11 senede sen bu halka yeni bir feribot layık gördün, millet uzaya seyahate gidiyor.”-“Dünyanın yedi harikasından biri İzmir’de sen hâla kaldırım döşe”, “Azizim, top çevirmekle, konuyu başka yere çekmekle bu işler, bu hizmet olmaz bilesin”- “Azizim, oyları kap yan gel yat. Ohh nasıl olacak?”

buyuk.20140217143118.jpg

İşte o çok konuşulan video çalışması: