BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.509,45
HABER /  EKONOMİ

Sosyal medyada 'dövizi bozdur oyunu boz' çağrısı

Doların 3.4 TL'ye, kadar yükselmesi üzerine sosyal medyada 'dövizini bozdur, Türk Lirası'na sahip çık' kampanyası başlatıldı.

Abone ol

Doların artışının hızla devam etmesi üzerine sosyal medyada başlatılan kampanyayla, başta dolar olmak üzere dövizin bozdurularak Türk Lirası'na yatırım yapmaları isteniyor.

"OYUNU BOZALIM" ÇAĞRISI

Paylaşımlarda 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde yaklaşık 8 milyar doların bozdurulup Türk Lirası olarak bankalara yatırıldığı hatırlatılarak, 'Avrupa'nın oyununu bozalım' çağrısı yapılıyor.

Kampanya kapsamında, "15 Temmuz'u kazandık, para ve dünya sevgisi millet olarak kaybettiriyor. Yakışmıyor bize. Dolar ve Euro'muzu bozduruyoruz, onlar aldırmadan biz saldırıyoruz. Bu bir vatandaşlık görevidir. Dövizi her zaman buluruz lakin vatanı bulamayız. Haydi Türkiye'm dövizini bozdur kampanyasını başlatıyoruz" diye dolar ve Euro'nun üzerinin çizildiği fotoğraflarla paylaşımlar yapılıyor.

DÖVİZ BÜROSU SAHİBİ KONUŞTU

Sosyal medya üzerinden Türk lirasını korumaya yönelik "Oyunu bozalım, dövizleri bozduralım" sloganıyla sosyal medyada başlatılan "#BozDoları" kampanyasına Trakya'da yaşayan vatandaşlar destek oluyor.

Pek çok vatandaş ellerindeki dolarları bozdurmaya başladı.

Edirne’de döviz bürosu sahibi Mustafa Angun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde başlayan dolar bozdurma kampanyasını çok olumlu bulduğunu, vatandaşların kampanyaya ilgi gösterdiğini söyledi. 

Herkesi döviz bozdurmaya davet eden Angun, "Ülke genelinde olan, halkın dövizini bozdurup Türk lirasında kalması kampanyası dolar bozdurmaları arttırdı. Herkes dolarını bozdurup Türk lirasında kalıyor. Çok yerinde bir karar. Devletimiz içinde çok iyi bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Güçlü bir ülkenin sahipleriyiz. Türkiye ekonomisi dünya çapında sağlam ve düzgün yürüyor. Bu kararın da iyi olacağını düşünüyorum. Ben herkesi dolarını bozdurmaya davet ediyorum. Daha önceden yastık altındaki altını bozdurma kampanyası da olmuştu ve çok
olumlu sonuç vermişti." şeklinde konuştu.

Tekirdağ'da iş adamı Mahmut Yağbasan kampaya destek olmak amacıyla kentteki bir döviz bürosunda dolar bozdurdu.