BIST 9.680
DOLAR 32,42
EURO 34,45
ALTIN 2.487,99
HABER /  POLİTİKA

Sosyal medya Erdoğan'ın bu videosunu konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1993 yılında Isparta İl Kongresi'nde yaptığı konuşma sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Abone ol

Bundan 23 yıl önce başından geçen bir olayı konuşma sırasında dinleyenleriyle paylaşan Erdoğan, salondakileri ağlatıyor.

İstanbul İl Başkanlığı'nda yeni göreve başladığı sırada konuşma yapan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine trafik kazasında vefat eden Refah Partili ve aynı zamanda Isparta'da görev yapmış olan Abdülmecit Yücel'i anarak başlıyor. Abdülmecit Yücel ile aralarında geçen bir olaydan bahseden Erdoğan'ın bu konuşması sosyal medyada büyük ilgi gördü.

ERDOĞAN'IN AĞLATAN KONUŞMASI

'Saat 18.20. Şişli cevap vermiyordu. Bunun üzerine nöbetçi arkadaşıma aramaya devam etmesini söyledim ve ben de o sırada arabaya binip Şişli'ye gittim. Bakalım belki telefonda bir arıza vardır... Gittim. Kapı açıldı. O zaman tabi daha tanışamadığımız arkadaşlar durumundaydılar. Bir kardeşimiz vardı. 'Niye ağlıyorsun?' diye sordum. 'Biraz kederlendim Başkan'ım.' dedi. 'Yahu neyin var? Bir derdin mi var? Belki ben yardımcı olabilirim.' dedim. 'Yok, biraz kederlendim sadece hiçbir derdim yok.' dedi. 'Peki telefon cevap mı vermiyor? diye sordum. 'Başkan'ım bir işim vardı o yüzden yarım saat geç açtım ilçe teşkilatını.' İşte bu ağlayan, bana ağlama gerekçesini açıklamayan kardeşimiz az önce ismini söylediğim Abdülmecit kardeşim. Biraz sohbet ettikten sonra ayrıldık. Ertesi sabah ağlama gerekçesini öğrendim. Meğerse Abdülmecit kardeşimin hanımı doğum esnasında şehit olmuş. Çocuğunu baldızına teslim etmiş. Hanımını da SSK Okmeydanı Hastanesi'nin morguna indirmiş. 'Nöbetim var' diyerek uçarak nöbete gelmiş. Saat 18.30'da.

'BU DAVANIN MAYASINDA...'

'Değerli kardeşlerim bu davanın mayasında Abdülmecit'lerin imanı var. Bu davanın mayasında evladını, eşini,çoluğunu, çocuğunu evinde bırakıp, onlarla adeta bir sefere gidercesine yola çıkan yiğitlerin inancı var. Aşkı var. Heyecanı var.'