BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  DÜNYA

Sorumlular adalet önünde hesap verecek”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Reyhanlı’daki patlamalara ilişkin, “Olay en kısa sürede aydınlatılacak. Bu işin sorumluları adalet önünde ...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Reyhanlı’daki patlamalara ilişkin, “Olay en kısa sürede aydınlatılacak. Bu işin sorumluları adalet önünde hesap verecek” dedi.
Patlamaların Suriye rejimiyle ilgili bağlantısının olmasıyla ilgili şu ana kadar sadece kanaat sahibi olduklarına dikkat çeken Bülent Arınç, sonucun ciddi bir tahkikatın sonucunda ortaya çıkacağını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Arınç, “Şu ana kadar elde edilen bilgi belgelerden kanaatlerden böyle bir şeyin olabileceği konusunda yoğun bilgi birikimi var. Ama bunun delillendirilmesi şüphesiz tahkikatın sonuçlanmasıyla mümkün olacak. Cilvegözü sınır kapısındaki patlama aydınlatılmış, bu olayın failleri hakkında belki bir iddianame hazırlanarak yargı önüne çıkarılacak duruma geldiler. Burada da tabii ciddi bir tahkikatın yapılması lazım. Şu ana kadar bir kanaattir. Ama bilgiye dönüşmüş, soruşturmanın seyrine etki etmiş bir noktada değil bildiğim kadarıyla. Görgü şahitleri, olayda bizzat kullanılan kişilerin elde edilmesi mümkün olursa bir bağlantı kurulacak. Taibi ki şu ana kadar bir kanaattir. Ama bilgiye dönüşmüş, soruşturmanın seyrine etki etmiş bir noktada değil bildiğim kadarıyla” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’na yüklendi
Bülent Arınç, muhalefet partilerinin sınır kapılarında alınan önlemlerin yetersiz olduğu şeklindeki eleştirilerine tepki gösterdi.
“Klasik suçlamalardır. Muhalefetin bu konuda ciddi bilgisi varsa aktarsın. CHP’nin söylediklerini bahsediyorsunuz. Suriye’deki zulümler konusunda hangi tarafta yer aldığını biliyoruz” diyen Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklendi.
Arınç, şöyle konuştu: “Kılıçdaroğlu ve yakın arkadaşları Esad’la birlikte fotoğraf çektirenlerin ne söyleyeceklerini tahmin ediyoruz. Sınır kapılarında ne olmuş ki, ne eksik bunu açıkça söylesinler. Başka yerde olsaydı, CHP’lilerin ne söyleyeceğini biliyoruz. Allah beterinden, benzerinden korusun. Suriye’de yaşanan olaylara kayıtsız kalmamız mümkün değil. Çocuklar bile katlediliyor, insanlar can veriyor. Buna tepki göstermeyenlerin sınırlarla ilgili eleştiride bulunmasını garipsedim. Rejimle ilgili kanaatlerini gözden geçirsinler. Olay yerindeki insanların acılarını, acılarımızı yüreklerimizde hissediyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da geçmiş olsun diliyorum. Acı ve üzüntü içindeyiz” dedi.

”Kamuoyuna bilgi verilecektir”
Bakanların olay yerinde olduğunu, soruşturmanın da büyük bir ciddiyet ve titizlikle yürütüldüğünü belirten Arınç, “Bakanlarımız olay yerindeler, bu konularla ilgili birimlerimiz, amirleri de Reyhanlı’da. Dünden bu yana yeni bir bilgi yok. Maalesef ölü sayısı arttı, çok sayıda yaralı vardı, yaralıların bir kısmı hayati tehlike içindeydi. Büyük bir üzüntü içindeyiz olayla ilgili soruşturma ciddiyetle yapılıyor. Sayın bakanımızdan özel bilgiler de aldım. En kısa sürede aydınlatılacak. Bu işin sorumluları adalet önünde hesap verecekler. Olayın iç ve dış bağlantıları konusunda yeterli bilgiler kamuoyuna verilecektir” şeklinde bilgi verdi.
(İHA)