BIST 8.976
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,68
HABER /  MEDYA

Soru yanlış dedi haklı çıktı TIKLA İZLE

'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasında 60 bin liralık soruda elenen Serpil Kanak isimli yarışmacının mahkemeye yaptığı itiraz kabul edildi.

Abone ol

Üniversite öğrencisi Serpil Kanak (21), bir süre önce Kenan Işık'ın sunduğu "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasına katılmıştı. 60 bin liralık soruda "Hangisi bir hayvan değildir" sorusuna "Yakamoz" seçeneğini işaret eden Kanak, elenmiş ve yarışmadan 15 bin lira ödülle ayrılmıştı.

DEVAM ETME TALEBİNDE BULUNMUŞTU

Genç kız, sorunun hatalı olduğunu, elenmesiyle psikolojisinin bozulduğunu belirterek mahkemeye başvurmuştu. Kanak, avukatı Ada Jale Orhan aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçesinde söz konusu soruda iki doğru yanıt olduğunu, TÜBİTAK'ın 'yakamoz'un hayvanlar âlemine değil 'protista' denilen tek hücreli canlı sınıfına sokulduğunu iddia ederek uğradığı zarar nedeniyle 10 bin TL manevi tazminat ile yarışmaya 60 bin TL'lik sorudan devam etme talebinde bulunmuştu.

MAHKEME HAKLI BULDU

Mahkeme tarafından atanan bilirkişi rapor geçtiğimiz günlerde mahkemeye sunuldu. Raporda 'yakamoz'un bir olayın adı olduğu için ne hayvan ne de bitkisel bir canlı olarak adlandırılamayacağı, sorunun yanıtının hem 'yakamoz' hem de 'çarkıfelek' olduğu, bu nedenle yarışmacı Serpil Kanak'a yöneltilen iki cevaplı sorunun yanlış olduğu kaydedildi.