BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,89
HABER /  GÜNCEL

Şortlu kıza saldırı davasında flaş karar!

İSTANBUL Pendik'te minibüste şort ve dekolte tişört giydiği için saldırıya uğrayan Asena Melisa Sağlam’a saldırı davasında karar çıktı.

Abone ol

Pendik’te, üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam’a (21) bindiği minibüste şort ve dekolte tişört giydiği gerekçesiyle yumruklu saldırı davasında karar verildi.

Saldırıda bulunan ve olaydan 3 gün sonra gözaltına alındıktan sonra çıkartıldığı adliyede tutuklanan Ercan Kızılateş, 4 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 3 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Kızılateş yattığı süre göz önüne alınarak tahliye oldu.

RAPOR TUTANAĞA GEÇİRİLDİ

Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ercan  Kızılateş, müşteki Asena Melis Sağlam ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme hakimi olay anına ilişkin görüntülerin incelenmesi amacıyla  bilirkişilerden istenen raporun mahkemeye ulaştığını tutanağa geçirdi.

Bilirikişi raporunda, olay tarihinde müşteki Sağlam'ın arka koltuğunda oturduğu anlaşılan sanığın, müştekinin saçlarına nasıl ve ne şekilde dokunduğu,  bunun kasıtlı mı yoksa ani gelişen el hareketi ile mi yaptığı ve iddia edilen  eylemin ne kadar sürdüğü ve ne şekilde sona erdiği konularında olay anına ilişkin  kamera görüntülerinin incelenerek rapor hazırlanmasının istendiği belirtildi.

TAHRİK EDEREK DOKUNDU

Raporda, "Minibüsün hareket etmesi ile sanığın sağ elinin içi ile müşteki Sağlam'ın sol kulak tarafından saçlarına birkaç defa tahrik edercesine  dokunduğu, müştekinin herhangi bir tepki vermediği ve aralarında herhangi bir  konuşma olmadığı, arkasına dahi dönmediği tespit edilmiştir." ifadelerine yer  verildi.

Sanığın daha sonra ayağa kalktığı, müştekiye bakarak sağ elinin dışı  ile sol yanağına vurduğu, sol eliyle müştekinin suratını tuttuğu, sanığın kapıya  doğru yönelip müştekiye baktığının tespit edildiği aktarılan raporda, kapı açılıp  sanık inmeye çalışırken müştekinin panik halde sanığa doğru  sol eli havada  vurmaya çalışırken sanığın müştekiyi çevirip iki kolunun altından tutup minibüsün ortasına doğru savurup hızlı bir şekilde araçtan indiğinin belirlendiği kaydedildi.

AVUKATLAR RAPORA İTİRAZ ETMEDİ

Bilirkişi raporuna ilişkin beyanı sorulan müşteki Sağlam'ın  avukatları, rapora itirazları olmadığını söyledi.

Söz verilen sanık Kızılateş, "Ben şikayetçinin saçına dokunduğumu inkar etmiyorum. Bu konuda özellikle özür diliyorum kendisinden. Ancak bu  hareketim cinsel tacize yönelik değildir. Telefon konuşmalarındaki sözleri  nedeniyle kızdığım için saçını çekmek istedim. Ancak saçına uzandıktan sonra  vazgeçtim. Bir kararsızlık yaşadım. Kesinlikle o niyeti asla yaşamadım. Planlı ve  kasti bir şekilde davranmadım. Bana etmiş olduğu hakaret zoruma gitti." şeklinde  konuştu.

OLAYDA CİNSEL TACİZ YOK

Sanık Kızılateş'in avukatı Suna Çalışkan da bilirkişi raporunun sanığı cinsel amaçla hareket ettiğine yönelik kısmını kabul etmediklerini belirterek,  "Müştekinin sözlü hakaretinden dolayı saçını çekmek istemiş. Olayda cinsel eylem  söz konusu değildir. Özür diliyoruz. Anlık bir gelişme sonucu bu olumsuz olay meydana gelmiştir." dedi.  Müşteki Sağlam'ın avukatı Nuriye Alsancak sanığın alt sınırdan  uzaklaşılarak cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

 Tekrar söz verilen sanık Kızılateş, müştekiye yönelik hakaret içeren  bir söz söylemediğini savunarak, şunları kaydetti:  "Zaten çok kişinin bulunduğu minibüste hakaret etseydim başkalarından  tepki alırdım. Ben sadece sanığın ramazan ayında böyle giyinmemesi konusunda  uyardım. Kendisinden karşılığında sert tepki aldım ve hakarete uğradım. Hakarete  uğramam nedeniyle kendisine vurdum. Ancak bunun devamında kendisi bana  saldırmıştır. Kollarını tuttum. Bunun dışında herhangi bir temasım ya da suç  teşkil eden eylemim olmamıştır. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum.  Pişmanlığımı da her aşamada dile getirdim."

Son sözü sorulan Kızılateş, "Ben sadece açık giyinmesinin uygun olmadığını söylemeye çalıştım. Kastım başka olsaydı farklı davranışta bulunurdum.  Kesinlikle bu suçlamayı kabul etmiyorum. Kendisinden huzurunuzda tekrar özür diliyorum. Bir anlık bir şeydi." ifadelerini kullandı.

2 AYRI SUÇTAN CEZA

Mahkeme hakimi, sanığın üzerine atılı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik  ve aşağılama" suçunun unsurlarının oluşmadığı ve sanığın eyleminin bu yönden  kanunda suç olarak tanımlanmadığı gerekçesiyle bu suçtan beraatine karar verdi. Sanığın "sarkıntılık düzeyde cinsel saldırı suçundan" 1 yıl 8 ay  hapisle cezalandırılmasına hükmeden mahkeme hakimi, sanığı "cebir kullanarak katılanın inanç, düşünce ve kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale etmek" suçunu işlediğinin sabit görüldüğü gerekçesiyle de 1  yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme hakimi, sanığı bir daha suç işlemeyeceği yönünde mahkemede  olumlu kanaat oluşmadığı gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve  hapis cezalarının ertelenmesine yer olmadığına hükmetti. Sanığa verilen cezanın miktarı ve tutuklu kaldığı süreyi gözeten  mahkeme hakimi, sanık Kızılateş'in tahliyesine karar verdi.

 Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli  Ercan Kızılateş hakkında "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını  engelleme", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "sarkıntılık yapmak  suretiyle cinsel saldırı" suçlarından 4 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası talep  edilmişti.