BIST 9.555
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.485,85
GÜNCEL

Şortlu kıza saldıran şahsın ifadesi şoke etti

Üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam şort giydiği için önce taciz sonra saldırıya uğramıştı. Saldırgan Ercan Kızılateş tutuksuz yargılanmak üzere bu soruşturmadan serbest bırakıldı. Ancak başka suçtan tekrar cezaevine gönderildi.

İstanbul Pendik'te Asena Melisa Sağlam şort giydiği için önce taciz sonra saldırıya uğramıştı. Görüntülerde genç kızın yüzüne vurduktan sonra tartaklayıp minibüsten inen ve kaçmaya başlayan Ercan Kızılateş'in ifadesi ortaya çıktı. Ercan Kızılateş ifadesinde, "Elimin tersi ile yalnızca yüzünü ittim. Bunun üzerine bayan ayağa kalkarak saldırıya geçti. Ben yalnızca bayanın bana zarar vermesini engellemek için itekledim" dedi. Kızılateş ifadesinde gerçekleştirdiği saldırıyı 'tahrik oldum' diye savundu. 'Kadınların bu şekilde giyinmesi insanın nefsini tahrik ediyor' diyen Kızılateş bu ifadelerinin ardından bir de genç kızdan şikayetçi oldu.

Ercan Kızılat ifadesinde şunları dedi: "Niyetli olduğum için bayan şahsı ikaz ettim. 'Bayan arkadaşım edep ve haya denen bir şey var, sizin bu şekilde toplu taşıma aracına binmeniz hiç yakışık almamış' dedim. Bayan bunun üzerine 'Sen de o zaman bakma arkadaşım' dedi. 'İnsanlar bazen nefsine hakim olamıyor, sizin bu giyim tarzınız beni tahrik etti' dedim.

Sitene Ekle