BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  GÜNCEL

Sony'den Obama'ya yanıt: Film gösterimini iptal ederek hata yapmadık

Kuzey Kore liderine suikasti konu alan The Interview filminin gösterimi siber saldırılar ve tehditler nedeniyle iptal eden Sony, Obama'nın "Hata yaptılar" sözlerine karşılık verdi. Firma, "Hata yapmadık, direndik, yeni platformlar arıyoruz" dedi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama'nın, 'Kuzey Kore kaynaklı olduğuna inandıkları' siber saldırı ve tehditler nedeniyle The Interview (Röportaj) filminin gösterimini durduran Sony Pictures'a yönelttiği eleştirilere yapımcı firmadan yanıt geldi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikasti konu alan filmin, sinema salonların yönetil tehditler nedeniyle şirket tarafından gösterimden kaldırılması için Obama, "Sony büyük bir hata yaptı. Keşke benimle konuşsalardı" demişti.

Obama'nın sözlerine karşılık CNN'e konuşan Sony Pictures Yönetim Kurulu Başkanı Michael Lynton, 'gösterimi iptal ederek hata yapmadıklarını' söyledi ve "Pes etmedik, direndik" dedi.

Sony açıklamasında, gösterimin iptal edilmesi kararının 'sinema salonlarının büyük bir kısmının filmi göstermemeyi tercih etmesi' üzerine alındığını belirtildi ve "Sinema salonları olmadan filmi Noel Günü gösteremezdik. Başka seçeneğimiz yoktu. Filmi görmek isteyenlerin bunu için başka bir fırsat bulmalarını umuyoruz" dendi.

Firma, yalnızca Noel Günü gösteriminin iptal edildiğini ve filmin başka platformlarda gösterimi için arayışlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Kuzey Kore iddiaları reddediyor

ABD Başkanı Obama, filme yönelik tehditlerin Kuzey Kore'den geldiğine inandıklarını söyledi, ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI da yaptıkları soruşturma sonunda siber saldırılardan Kuzey Kore'yi sorumlu tuttu.

Filmin gösteriminden önce Kasım ayında, senaryonun detayları, maaş verileri ve özel e-posta yazışmaları sızdırılmış, kendilerini 'Barışın Savunucuları' olarak tanımlayan siber korsanlar The Interview filminin gösterilmesi durumunda '11 Eylül 2001 olaylarına benzer saldırılar düzenleyebilecekleri' tehdidini savurmuştu.

Beyaz Saray da Sony'ye yapılan saldırıların 'ulusal güvenlik meselesi' olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Kuzey Kore, aybaşındaki açıklamasında siber saldırılardan sorumlu oldukları iddialarını yalanladı. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, ülkenin üst düzey askeri yetkililerine dayandırdığı haberinde iddialar için 'terbiyesizce dedikodular' demişti.

James Franco ve Seth Rogen'in iki gazeteciyi canlandırdığı film Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikasti konu alıyor.

Filmin gösteriminin iptal edilmesine Hollywood'dan da tepki geldi.

George Clooney, filmin internetten gösterilmesi gerektiğini söyledi ve Hollywood'un Kuzey Kore tarafından tehdit edilemeyeceğini belirtti.