BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,99
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sony Xperia Z5 görüntüsü sızdı

Sony’nin Eylül ayında düzenlenecek olan IFA 2015 etkinliğinde tanıtacağı amiral gemisi modeli Xperia Z5 görüntülendi.

Abone ol

Sony, Xperia Z3+ (Xperia Z4) modeli ile hem anavatanı Japonya’da hem de Avrupa’da beklediği ilgiyi görmemişti. Xperia Z3+ modelinde şık tasarımını koruyarak değişikliğe gitmeyen Sony, cihazın donanımsal özellikleri yüzünden eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Her yıl 2 amiral gemisi tanıtan firma, geçtiğimiz günlerde Eylül ayında düzenlenecek olan IFA 2015 etkinliğinde sahne alacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından gözler direkt olarak Xperia Z5 modeline çevrildi.

PARMAK İZİ OKUYUCUSUNUN SİNYALLERİNİ VERİYOR

Shiftdele sitesinde yer alan haberde Bugün Xperia Blog’da Xperia Z5 modelinin en net görüntüleri yayınlandı. iPhone 6'nın yanında görüntülenen Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact modelleri, parmak izi okuyucusunun sinyallerini veriyor.

Sızan görsellerde Xperia Z5 modelinin tasarımının yine diğer Xperia serileri gibi olacağı görünüyor. Peki, parmak izi okuyucu Xperia Z5’in neresinde olacak?

Sony, ilginç bir seçim yaparak parmak izi okuyucusunu Xperia Z5’in güç tuşuna entegre etmiş. Telefonun sağ yanında yer alan güç tuşu, parmak izini okuyor. Bu tercih tartışmaları da beraberinde getirebilir. Sony’nin Xperia Z5 parmak izi okuyucu konumlandırması, tarama konusunda zorluk çıkarabilir. Dikdörtgen şeklindeki parmak izi okuyucusu bakalım iPhone kadar başarılı çalışacak mı?

xperia-z5.jpg