BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.428,34
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sony Playstation 4 mü Microsoft Xbox One mı?

Sony'nin PS4'ü ve Microsoft'un Xbox One'ı arasındaki savaş, 6 ayda bakın nereden nereye geldi?

Abone ol

İki dev arasındaki rekabet kıyasıya devam ediyor.

PS4 ve Xbox One arasındaki rekabet, bir süredir devam etmekte ve Sony ilk günden beri yarışı birkaç adım önde götürüyor... Durumun farkında olan Microsoft ise Kinect'siz ve normalden 100 dolar daha ucuz yeni Xbox One konsolunu, Haziran başında piyasaya çıkarmış, iki konsol arasındaki satış farklarını azaltmayı hedeflemişti.

Evet, bu yeni ucuz konsol modeli gerçekten de tuttu ama ne yazık ki PS4 ile olan satış aralığını kapatmaya yetmedi. NPD'den yayınlanan yeni bir rapora göre PS4, Haziran ayını da en çok satan konsol olarak noktaladı. Durumu Twitter üzerinden paylaşan Sony de "Flaş haber: PS4, altı ay üst üste Amerika'da en çok satılan konsol olmayı başardı. İlginiz için çok teşekkürler." şeklinde bir tweet attı.

Microsoft cephesiyse duruma olabildiğince iyimser şekilde bakarak "Geçtiğimiz aylar içerisinde konsolumuza farklı opsiyonlar sunmamız gerektiğini ve bu farklılıkların çok ilgi çekeceğini anlamış bulunuyoruz. Yeni, Kinect'siz konsol modelimiz 9 Haziran itibariyle satışa çıktı ve Amerika pazarında satış rakamlarımız Mayıs ayına göre iki kat yükseldi. Ayrıca Xbox 360 satışlarında da gözle görülen bir artış söz konusu" şekilde bir açıklamada bulundu.

Her ne kadar Microsoft Xbox One'ın fiyatını 499 dolardan 399'a çekerek satışlarını iki katına çıkarmış olduğunu iddia etse de, halen gözle görülür bir rapor yayınlamadığından dolayı, Sony tarafı geldikleri noktanın keyfini çıkarmaya devam ediyor. Nintendo'dan gelen bir habere göreyse, Mario Kart 8 isimli oyun, Haziran ayında hem fiziksel, hem de dijital ortamda toplam 470.000 adet sattı ki oyunun çıkığı ilk beş haftanın toplam satış rakamının 885.000 olduğunu düşününce, bu rakamın ne derece yüksek olduğunu anlamak çok daha kolay olacaktır.

Pek tabi bu gelişmeler sadece tesadüften çok daha öte zira International Business Times'ın verilerine göre video oyun pazarı geçen aya göre büyük oradan, tam tamına yüzde 106 oranında büyüdü.