BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.474,68
HABER /  GÜNCEL

Sony 'güvensizlikten' ceza aldı

Kullanıcı bilgilerinin tehlikeye açık olduğu sonucuna varılması ardından Sony'ye 250 bin sterlinlik ceza verildi.

Abone ol

Sony şirketi kullanıcı bilgilerini güvenli tutmadığı için İngiltere'de 250 bin sterlin cezaya çarptırıldı.

İngiltere Enformasyon Dairesi ICO, eğlence sektörünün devini güvenlik alanında güncel yazılımlar kullanmamakla suçladı.

Sony'nin PlayStation Network'u çöküp, günlerce devre dışı kaldığında şirket yöneticileri üzüntülerini ifade edmiş, telafi için kullanıcılara bedava oyun dağıtacaklarını söylemişti.

Enformasyon Dairesi, ödemelerde kart ve üyelik girişi ayrıntılarının güvenli olmayan ortamlarda istendiği, bütün bu bilgilerin çalınma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldığı sonucuna vardı.

'Yeteri kadar iyi değil'

"Bu tür işletmelerde kredi kart ayrıntıları ile kişisel bilgilerin sorumluluğu size ait ise, bu bilgileri korumaya öncelik vermelisiniz" diyen daire yetkilisi David Smith, "Bu durumda böyle yapılmadığını, veri tabanına yönelik suç niyetli bir girişim olduğunda güvenlik önlemlerinin iyi olmadığını belirlediklerini." söyledi.

Sony'nin veri bankasının saldırıya uğradığı 2011 olayından sonra, Sony şirketi, sistemi daha güvenli hale getirdiğini açıklamıştı.

Yine de, Sony'nin gerekli önlemleri almadığını belirlediklerini anlatan Smith, ayrıca, bu korsanlık girişiminden sonra yapılan bir ankette, kullanıcıların, bilgilerin değerini daha iyi anlamış olduklarının ortaya çıktığını söyledi.