BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.486,68
HABER /  GÜNCEL

Soner Yalçın'dan gözaltı için cemaat iddiası!

Sabaha karşı gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Soner Yalçın, basın toplantısı düzenledi. Neden gözaltına alındığını bilmediğini belirten Yalçın, "Paralel yapı benim üzerimden hükümete mi bir cevap vermek istiyor?" dedi.

Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi'nin düzenlediği söyleşi ve imza günü için dün (25 Ekim Cumartesi) Denizli'ye giden gazeteci Soner Yalçın, bu sabah saat 05.10 sıralarında kaldığı Şiir Otel'de gözaltına alındı. 

Sağlık kontrolünün ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılan Soner Yalçın, kaldığı Şiir Otel'de basın toplantısı düzenledi. Sabah saat 05.10'da otel odasındaki kapısının çalındığını, kapıyı açtığında karşısında polis olduğunu söyleyen sivil iki insanı gördüğünü ifade eden Yalçın, “Polisler hakkımda yakalama kararı olduğunu söyledi. Şaşırdım. Aklıma daha önce 60 polisle gözaltına alındığım günler geldi. Sarı basın kartını gösterdim, 'gazeteciyim, yazarım ve Sözcü gazetesinde yazıyorum dedim. Telefonum belli. Beni alırsanız sadece Türkiye 'de değil dünyada gündeme gelir. Bunu yapmayın. Zaten ülkemiz üç şehidine ağlıyor. Böyle gündeme gelmek istemiyorum. İzin verin emniyet müdürü ya da vali bey ile görüşeyim dedim. Sessizce bu olayı çözelim dedim. Polisler gelmem konusunda ısrarcı oldular.” dedi. 

Sağlık kontrolünden geçirildiğini, daha sonra birkaç telefon geldiğini ve otele geri bırakılmak istediğini anlatan Yalçın, “Ben de şüphelenmeye başladım. 'Acaba suikast mı yapacaklar, öldürmek için mi yapıyorlar' diye şüphelendim. Böyle şey mi olur? Hastaneye götürüyorlar, adliyeye sevk etmeden geri götüreceklerini söyleyince suikast mı yapacaklar diye şüphelendim.” diye konuştu. 

Ne yapılmak istendiğini kafasında çözemez hale geldiğini vurgulayan Yalçın, “Filler tepişiyor, biz gazeteciler çimenler eziliyor muyuz? Paralel yapı benim üzerimden hükümete mi bir cevap vermek istiyor? Biz Denizli’deyiz gerektiğinde yine gözaltına alırız diye? Veya hükümet 'bizim aleyhimizde yazan, gerçekleri, hakikatleri yazan gazetecileri Denizli'de Anadolu'ya da gitse yine sabah 05.00'de gözaltına alırız ona böyle eziyet çektiririz' demek istiyor? Ben böyle gözaltı ile mi korkacağım.” şeklinde konuştu. 

Bıraksalar ellerine kelepçe vurulacağını anlatan Soner Yalçın, “Bunlar bir yerden emir alıyorlar. Gideceksiniz, ne olursa olsun alacaksınız diyorlar. Bize hala kin duyuluyor. Kim bunlar? Bunu ortaya çıkartmak devlete düşer. Bu polislere bu emri kim vermiş? İstanbul 'da yaşayan, Türkiye'nin en fazla satan gazetesinde çalışıyorum. Savcı beyler, bizi arıyor, gidiyoruz ifademizi veriyoruz. Ne olduğunu bilmediğim Ankara 'daki bir basın davasından dolayı bir gazeteci otel odasından zorla götürülüyor. Bu Soner Yalçın meselesi değil. Bunu Soner Yalçın meselesi olarak görenler, bu mesleğe büyük ihanet ediyorlar. Bu onun bunu görüşü de değil. Bu basın özgürlüğü mücadelesidir. Hiç bir gazetecinin gittiği şehirde sabaha karşı kapısı çalınmamalı. İstanbul polisi uyuyor mu? Onlar neden beni yakalamamış? Denizli polisi mi çok marifetliymiş de beni yakalamış. Sakıncalı biri miyim? İstense üç şehit vermiş bir ülkede tatlılıkla çözebilirdik ama böyle olmasını istemediler. Bunun gündeme gelmesini istediler. Bunlardaki amaç nedir bunu da yakında ortaya çıkar.” ifadelerini kullandı. 

Soner Yalçın, açılan dava ile ilgili bilgisi olmadığını sözlerine ekledi.