BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,77
HABER /  GÜNCEL

Soner Yalçın tamam sıra sende!

Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, Odatv baskınının ardından kendisine gelen tehdit mesajlarını bugün köşesine taşıdı.

Abone ol

Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, Odatv baskınının ardından kendisine gelen tehdit mesajlarını bugün köşesine taşıdı. Soner Yalçın'ın tutuklanmasının ardından gözler hükümete sıkı muhalefetiyle bilinen gazeteci Nedim Şener'e çevrildi.

BAVULUN HAZIR MI BİRADER

Şener de endişesini Posta gazetesindeki bugünkü yazısında kaleme aldı. Kendisine yönelik tehdit mesajlarını da aktardı. Bu durumu herkesin kabullenmesinin acı verici olduğunu söylediği yazısına şu sözlerle devam ediyor:

"Şimdi de “Sıra sende. Soner’e söylüyorduk, bak, oldu. Bavulun hazır mı birader? Kalın pijaman, yün donun tamam mı kardeş?” diyor. Ne korkunç! Doğruları yazanın, sesini yükseltenin yeri hapishane mi? Bunu herkes biliyor ve en acısı bunu herkes kabulleniyor. Kabullenme bir yana, bunun şakası, mavrası yapılıyor."

TEKERİNE ÇOMAK SOKTUĞUNUZ CEMAAT

Gazetecilerin neden tehdit altında olduklarının gerekçesini anlattığı yazısında cemaat ve hükümeti işaret ediyor:

"Tekerleğine çomak soktuğunuz bir cemaat, muhalefet ettiğiniz bir siyasi, foyasını ortaya çıkardığınız bir bürokrat, maskesini düşürdüğünüz bir polis hapse attırarak sizi meslekten alıkoyabilir."

TİMSAH GÖZYAŞLARI

ABD Büyükelçisi Riccardione'nin Ergenekon davasıyla ilgili hükümeti eleştiren sözleri de Nedim Şener'in gündemindeydi. Şener timsah gözyaşı dökmekle suçladığı ABD'ye "Sahte bir takım belgeleri gerçekmiş gibi gösteren, bunları yandaşı medya kuruluşlarına servis edip dünyayı ayağa kaldıran ve bu yolla Irak’ı işgal eden Amerika önce kendi haline baksın. Amerika basın özgürlüğü konusunda söz söyleyecek son ülkedir" sözleriyle tepki gösterdi.

ABD'DEN ERDOĞAN'A GOL ORTASI

Şener ayrıca bir okurun seçim senaryosuna da yer verdi. Buna göre ABD ile AK Parti danışıklı dövüş içinde. AK Parti'nin ABD'ye kafa tutması için sunulmuş bir fırsat olduğu iddiasını köşesine taşıyan Şener sözlerini şöyle tamamladı:

 “AK Parti’nin arayıp da bulamadığı desteği Amerika Büyükelçisi verdi. Bu açıklamalar, seçime giderken AK Parti’ye Amerika’ya kafa tutma fırsatı verir. Amerikan elçisi, Davos’taki ‘one minute’ çıkışıyla puan alan Başbakan’a, gol atması için harika bir orta yaptı! Geçen seçimde 27 Nisan Muhtırası’nın ekmeğini yiyen Başbakan, bu kez de Amerika’nın üstünden siyaset yapma fırsatını yakaladı.” Okurum haklı olabilir, bekleyip göreceğiz."