BIST 9.510
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.492,98
HABER /  GÜNCEL

Son yol durumu ne Afyon ve Bolu D100 yolu kapandı mı?

TÜRKİYE'yi etkisi altına alan kar yağışı ulaşımı vurdu. Afyonkarahisar Ankara yolunun kapandığı haberleri geliyor. Bulgaristan'a geçişler de sıkıntılı. Bolu D 100 yolu şimdilik açık.

Abone ol

TÜRKİYE yoğun kar yağışının etkisine girerken ulaşım aksamaya başladı. Afyonkarahisar-Ankara karayolu, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Bolu D 100 yolu şimdilik açık görünürken Türkiye'nin balkanlara açılan kapısında sorun var. 

Batı bölgelerinden başlayan kar yağışı iç anadoluyu bugün tamamen etkisi altına aldı. Yoğun kar ve tipi sebebiyle yollar kapanmaya başladı. Karayolları 31. Şube Şefliği yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Afyonkarahisar ve çevresinde soğuk hava ile etkili olan şiddetli tipi ana yolları kapattı. Afyonkarahisar'ı Ankara, Antalya, İzmir, Uşak ve Kütahya'ya bağlayan yollarda ulaşımda aksamalar var.

OTOBÜS SEFERLERİ İPTAL YOL KAPANDI
Afyonkarahisar-Ankara
karayolunda, 40. kilometresindeki Köroğlu Beli mevkisinde kar ve tipinin görüş mesafesini iyice düşürmesi yüzünden ulaşım sağlanamıyor. Ankara yönünden gelen araçlar Bayat ilçesinde, Afyonkarahisar yönünden gidenler ise İscehisar ilçesinde bekletiliyor. Yolun kapalı olmasından dolayı Ankara yönüne gidecek otobüslerin seferleri de iptal edildi. Afyonkarahisar Şehirler Arası Otobüs Terminali'nden otobüslerin çıkışına izin verilmiyor.

BOLU D100 YOLUNDA SON DURUM NE?
TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesimlerinde kar yağışı etkili olurken yol ulaşıma açık görünüyor. Kar yağışı özellikle TEM Otoyolu'nun Bolu Batı Gişeleri, Dağkent Viyadükleri, Elmalık, Abant Gişeleri, Bolu Dağı Tüneli, Bolu Dağı Viyadükleri mevkilerinde etkili oluyor. D-100 Karayolu'nun Abant Kavşağı, Bolu Dağı Polisevi, Karanlıkdere, Bakacak ve Seymenler mevkilerinde de kar yağışı var.

Karayolları ekipleri kar yağışının etkili olduğu otoyol ve karayolu güzergahlarını açmak için sürekli tuzlama yapıyor. Şimdilik yol ulaşıma açık görünüyor.

BULGARİSTAN YOLU - DEREKÖY SINIR KAPISI
Yoğun kar yağışı, Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı yolunda ulaşımda aksamalara neden oluyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece ölçüldüğü Kırklareli'nde, uluslararası karayolu statüsündeki Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nda kar kalınlığı 7, Demirköy ilçesi Mahya Tepe mevkisinde 5, Kofçaz ilçesinde ise 10 santimetreye ulaştı.

Karayolları ekipleri, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde ulaşımın aksamaması için çalışma başlattı. Dereköy Sınır Kapısı yolunda, kar yağışı nedeniyle yolda kalan araçlar, çekici yardımıyla kurtarıldı. Edirne ve Tekirdağ'da ise karla karışık yağmur etkili oluyor. Meteorolojik verilere göre, bölgede kar yağışının iki gün daha sürmesi bekleniyor.