BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

Son Seçim Sonuçları Canlı İzleme Linki

Seçim sonuçlarını 30 Mart akşamı internethaber.com'dan canlı olarak takip edebileceksiniz. Seçim sonuçları an be an bu linkte olacak.

Abone ol

Yerel seçim sonuçları , İstanbul seçim sonuçları, Ankara seçim sonuçları, İzmir seçim sonuçları, Adana seçim sonuçları ve tüm illerin seçim sonuçları internethaber.com'da canlı olarak yayınlanacak.

Canlı olarak vereceğimiz seçim sonuçları AA'nın sandık başından geçeceği verilerle önünüzde olacak. Son seçim sonuçlarını tek tıkla haritamız üzerinden illere tıklayarak görebileceksiniz.

Aşağıdaki yerel seçim sonuçları haritası internethaber.com'un 30 Mart seçim gecesi ana ekranında olacak. İllere tıkladığınız anda hangi adayın önde olduğunu görebileceksiniz. Aynı şekilde ilçeler seçim sonuçlarını da an be an izleyeceksiniz.

SEÇİM SONUÇLARI CANLI YAYINLA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

son seçim sonuçları canlı izle.png
30 Mart 2014 yerel seçimler için artık geri sayım başladı. Yerel seçim sonuçları internethaber.com adresinden canlı olarak yayınlanacak. Seçim sonuçlarını Anadolu Ajansı'nın sağlayacağı verilerle en hızlı şekilde bu adreste bulacaksınız. Seçim sonuçları, seçim yasağı bitip sandıklar açılmaya başladığı andan itibaren il il internethaber.com'da önünüzde olacak.

30 Mart seçimleri için geri sayım sürüyor. Seçimlere sadece 6 gün kaldı. İnternethaber.com seçim sonuçlarını canlı yayınla verecek. Seçim sonuçlarını AA sandık başında izleyecek ve anlaşma yapan internethaber.com da bu sonuçları yayınlayacak.

SEÇİM SONUÇLARI AA KANALIYLA GELECEK

Türkiye'nin önde gelen medya kuruluşlarına seçimsonuçlarını en hızlı şekilde aktarmak için yurt çapında muhabir ağını kuran AA, veri aktarımı için de özel yazılım hazırladı.

Sandık başlarından alınan sonuçlar, grafikler eşliğinde abonelere ulaştırılacak. AA'nın seçim haberlerine abone olan çok sayıda medya kuruluşu, seçim sonuçlarına, il ve ilçe bazında, 2009'daki Mahalli İdareler Seçim sonuçlarıyla karşılaştırmalı olarak ulaşabilecek.

Partilerin oy dağılımlarının yanı sıra kazanan adaylar flaş haberlerle duyurulacak. Kazanan adayların özgeçmişleri, fotoğraflar eşliğinde aynı anda abonelere servis edilecek.

Vatandaşlar SMS ile öğrenebilecek

YerelSecim2014 Projesi çerçevesinde, seçim sonuçlarını isteyen vatandaşların öğrenebilmesi için GSM şirketleriyle de anlaşmalar yaptı. Yapılan anlaşmalar çerçevesinde, seçim sonuçlarını merak eden vatandaşlar, hizmet aldığı GSM şirketinden SMS yoluyla bilgi alabilecek. Vatandaşlar, belirlenen hizmet numarası üzerinden, kendi seçim bölgesindeki sonuçları anında öğrenebileceği gibi Türkiye genelindeki sonuçlar hakkında da bilgi alabilecek.

AA SONUÇLARI SANDIK BAŞINDAN GEÇECEK

Çalışmalarını tüm sandık başlarından sonuç aktarmak üzere yapan AA, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurarak, habercilerinin il ve ilçe seçim kurullarına bağlı sandık kurullarında görev yapmasi için izin talep etti.

Talebi değerlendiren YSK, başvurunun ilgili genelge kapsamında değerlendirildiğini ve AA habercilerinin il ve ilçe seçim kurullarına bağlı sandık kurullarında, haber amacıyla görüntü ve bilgi almasına izin verildiğini bildirdi.

YSK'nın bu kararıyla, AA habercileri, sandık kurullarında görev yapabilecek ve seçim sonuçlarını anında kamuoyuna aktaracak.