BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.433,10
HABER /  GÜNCEL

Son seçim anketleri hangi parti önce son oy oranları Remres açıkladı

Son seçim anketleri ne diyor, 24 Haziran anketleri son durum nasıl, partilerin oy oranı yüzde kaç araştırmaları seçime 4 gün kala hız kazandı. Remres araştırma şirketi genel seçimler öncesinde seçmene oyunuzu kime vereceksiniz diye sordu. İşte son seçim anketindeki partilerin durumu ve oy dağılımı

Abone ol

Son seçim anketleri, 2018 genel seçim anketleri son oy dağılımı nasıl, hangi partinin oyu ne kadar, cumhurbaşkanlığı seçiminde kim kaç puanla önde görülüyor? 2018 genel seçime sayılı günler kala son oy durumları internethaber'de.

24 Haziran erken seçimlerine sayılı günler kala, anket firmaları yaptıkları kamuoyu araştırmaları ile sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor. Peki 24 Haziran seçimleri için güncel seçim anketi sonuçlarında son durum nasıl? Son seçim anketleri ne diyor? 

Cumhurbaşkanlığı için aday olan isimler Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Doğu Perinçek'in güncel oy tahminlerini seçim anketleri üzerinden hep birlikte görelim. REMRES Araştırma Şirketinin yaptığı son 24 Haziran 2018 seçim anketlerini hep birlikte inceleyelim.

ERDOĞAN VE İNCE KAFA KAFAYA: Remres Kamuoyu Araştırma ve Danışmanlık şirketi “Erken Seçime Doğru” başlıklı mayıs ayı anketini açıkladı. ‘Cumhur İttifakı’ ve ‘Millet İttifakı’ arasındaki farkın azaldığı görüldüğü ankette HDP’nin barajı geçtiği görülüyor. 6-9 Mayıs tarihleri arasında 28 ilde 3653 kişi ile yapılan anket sonuçlarına göre, AK Parti’nin oylarını artırma trendine girdiği görülüyor.

MHP KAN KAYBEDİYOR: MHP’nin kan kaybetmeye devam ettiği gözlemlenen ankette, CHP’nin Muharrem İnce ismini açıklaması ile durum “durağan”dan “pozitif”e doğru evrilmiş durumda. HDP de kemik oylarını koruma konusunda en kararlı seçmen grubuna sahip görünüyor. Bu pazar seçim olsa kararsızlar dağıtıldıktan sonra sonuçlar şöyle oluyor: Tayyip Erdoğan: %42.1, Muharrem İnce: %24.1, Meral Akşener: %17.1, Selahattin Demirtaş: %12.6, Temel Karamollaoğlu: %3.9, Doğu Perinçek: %0.2. Seçmenlere “Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna Erdoğan ile İnce kalırsa tercihiniz ne olur?” diye de soruldu. Yanıtlar şöyle: Erdoğan: %41.8, İnce: %41.3, Kararsızlar: %10.2, Oy yok: %6.7.