BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Son seçim anketinde CHP'ye büyük şok!

Türkiye'nin önde gelen araştırma şirketleri 2013 yerel seçimlerinde son tahminleri Habertürk'ün canlı yayınında açıkladı

Abone ol

Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı, Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar ve Genar Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş Habertürk ekranlarında yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programında son anketlerini mercek altına aldılar.

Faruk Acar, Ak Parti belediyeciliği diye bir kavramın oluştuğunu ifade ederek Büyükşehirlerde partilerin ve aday gösterilmesi muhtemel isimlerin değerlendirmesini yaptı. Faruk Acar İstanbul'da halkın yüzde 53.6'sının Kadir Topbaş'tan memnun olduğunu söyledi.

CHP MUSTAFA SARIGÜL'Ü BEKLİYOR

CHP'nin İstanbul adayıyla ilgili bir değerlendirme yaptıklarını ifade eden Faruk Acar, İstanbul'dan adaylık düşünen Gürsel Tekin'e ise canlı yayında kötü bir haber verdi. Ankette CHP'lilerin Belediye Başkanı adayı olarak görmek istediği ismin Mustafa Sarıgül olduğunu ifade eden Acar; "Sarıgül'ün oyu yüzde 40'lar civarında. Gürsel Tekin'in adaylığıyla ilgili yapılan araştırmalarda yüzde 1 gibi bir beklenti olduğunu gördük. Bunu çok açık söylüyorum. Şu anda CHP tabanı yüzde 40 gibi bir kesim Mustafa Sarıgül'ü bekliyor" dedi.

ANKARA MELİH GÖKÇEK'TEN MEMNUN

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten Ankara halkının memnun olduğunu ifade ederek, Gökçek'in son oy oranının yüzde 50.3 olduğunu açıkladı.

GÖKÇEK BAŞKA PARTİDEN ADAY OLSA YÜZDE 20 ALIR

Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı ise Ankara'da bir Melih Gökçek faktörü olduğunu kaydederek "Ankara'da bir Melih Gökçek faktörü var. Kimleri çok sever, kimleri sevmez ama bir faktördür. O kadar ki, başka partiden aday olsa yine yüzde 20 oy alır" ifadelerini kullandı.