BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.430,49
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Son seçim anketinde çarpıcı sonuç! Seçmen ne istiyor

Son seçim anketlerinden birinde oldukça dikkat çekici sonuçlar yer aldı. Xsights Araştırma'nın seçmene cumhurbaşkanı adayında hangi özellikleri aradığını sordu. En başta aranan özellik başarı oldu, cumhurbaşkanında aranan son iki özellik ise hayli çarpıcı.

Abone ol

Xsights Araştırma'nın 'Vatandaşın Nabzı Anketi'ne göre, Türk halkının cumhurbaşkanı adayında aradığı en son özelliklerin başında 'takım oyuncusu' olması, ardından 'tolerans' geliyor. Seçmen cumhurbaşkanında en fazla aradığı özellikler ise başarılı ve sorumluluk sahibi olması.

Türkiye, 24 gün sonra cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanacak. 6 cumhurbaşkanı adayının yarışacağı seçimde vatandaşların adayda en son 'takım oyuncusu' niteliğini aradığı belirtildi. 

Xsights Araştırma'nın 26 kentten 1517 kişiyle yaptığı 'Vatandaşın Nabzı Anketi' sonuçlarına göre, cumhurbaşkanında en çok 'başarılı', 'sorumluluk sahibi', 'lider', 'yenilikçi' ve 'yüksek özgüven' özellikleri aranıyor.

Dünya gazetesinden Handan Sema Ceylan'ın aktardığı habere göre, takım oyunculuğundan sonra 'tolerans' son ikide yer alan özellik.

Anket kapsamında, "Cumhurbaşkanı adayının size sayacağım sıfatlarından hangilerine sahip olmasını istersiniz", "Şimdi size bazı sıfatlar okuyacağım, çocuğunuz bu sıfatlardan hangilerine sahip olsun istersiniz" sorularının yöneltildiği katılımcılar, ne cumhurbaşkanının ne de çocuklarının 'toleranslı' olmasını önemsiyor.