BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,28
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Son seçim anketi partilerin güncel oy durumu- İstanbul Ekonomi Araştırma Anket Sonuçları

24 Haziran genel seçimlerine artık sadece sayılı günler kaldı. Pazar günü milyonlarca seçmen sandık başına gidip oyunu kullanacak. Peki son seçim anketlerine göre cumhurbaşkanı seçiminde ve parti seçiminde kim önde? İşte İstanbul Ekonomi Araştırma Şirketi'nin kamuoyuna sorduğu son seçim anketi sonuçları ve oy dağılımları...

Abone ol

Son seçim anketi oy dağılımı nasıl, hangi partinin oyu ne kadar, cumhurbaşkanlığı seçiminde kim kaç puanlar önde görülüyor? 2018 genel seçime sayılı günler kala son oy durumları internethaber'de.

24 Haziran erken seçimlerine sayılı günler kala, anket firmaları yaptıkları kamuoyu araştırmaları ile sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor. Peki 24 Haziran seçimleri için güncel seçim anketi sonuçlarında son durum nasıl? Son seçim anketleri ne diyor? 

Cumhurbaşkanlığı için aday olan isimler Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Doğu Perinçek'in güncel oy tahminlerini seçim anketleri üzerinden hep birlikte görelim.İstanbul Ekonomi Araştırma Şirketinin yaptığı son 24 Haziran 2018 seçim anketlerini hep birlikte inceleyelim.

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından haftalık bazda yapılan siyasi gündemaraştırmaları kalibre edilmiş online anket yöntemiyle yapılmıştır. Kalibre edilmiş online anket, İstanbul Ekonomi Araştırma’nın 2 yıllık araştırma geliştirme çabaları sonunda geliştirdiği özgün metodolojisidir. İstanbul Ekonomi Araştırma’nın seçim anketi sonuçları 1500 kişilik bir örneklemin siyasi, coğrafi, yaş ve eğitim durumu parametreleri üzerinden yapılan kalibrasyonla Türkiye çapında temsili sonuçlarını, %95 güven aralığında %2.5 hata payı ile sunuyor.


 
Araştırma yüzde 0,86 güven sınırları içinde, yüzde 1,75 hata payı ile gerçekleştirildi. Ankete katılanların 2 bin 112’sini erkekler, 2 bin 164’ünü ise kadınlar oluşturdu.