BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.427,99
HABER /  MEDYA

Son seçim anket sonuçları Fehmi Koru'dan şok yazı

Fehmi Koru bugünkü yazısında 4 araştırma şirketi ANAR, Denge, Genar ve PollMark'ın son seçim anket sonuçlarına şüpheyle yaklaştı.

Abone ol

Habertürk yazarı Fehmi Koru'dan AK Parti'yı kızdıracak bir yazı daha. Son dönemde AK Parti'ye karşı mesafeli duruşuyla öne çıkan yazar bu kez seçim anket sonuçlarıyla şimşekleri üzerine çekecek.

AK Parti çevrelerinde fitne çıkarmakla suçlanan Abdullah Gül'ün yakın arkadaşı Koru, AK Parti'yi kılpayı tek başına iktidar gösteren seçim anketlerine itiraz etti.

Koru, ‘Tablo değişir’ diyorlar da..bugünkü köşesinde AK Parti'nin oy oranın yüzde 44.2 gösteren 4 ayrı şirket ANAR, Denge, Genar ve PollMark araştırmasını değerlendirdi. Milliyet gazetesinin dün manşetine taşıdığı anket sonuçlarıyla ilgili olarak Koru böyle itiraz etti:

Salih Tuna'dan Koru'ya tepki

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna bugünkü yazısında Fehmi Koru'yu kızdıracak bir yazı kaleme aldı. Gül'e zarar vermekle suçladığı Koru için yazar, bakın neler demiş:

"Fehmi Bey ne yaparsa yapsın, Sayın Gül'ü, Hayrünnisa Hanımefendi'den daha fazla sevemez. Yazık ki yazık… Çok mert, çok dobra bulduğum ve çok saygı duyduğum Hanımefendi de içinde “intifada” kavramı geçen o talihsiz çıkışı yapmakla Gül'e zarar vermişti. Sayın Gül'ün talihsizliği de bu galiba: Herkes düşmanından çekiyor, o dostlarından... Ya da, dostu düşmanı birbirine karışmış.. bilemiyorum. Neyse, sağlık olsun.

YANILMAYAN ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİ 'TEK PARTİ İKTİDARI' BEKLENTİSİNİ DOĞRULAMIYOR

"Yanılmayan veya yanılma payı düşük olan şirketlerin kısa süre önce sonuçlandırdığı bizdeki araştırmalar, 157 bin gibi alışılmamış sayıda kişiyle yapılmadığı için olacak, henüz “tek parti iktidarı” beklentisini doğrulamıyor...

Bu arada, istatistik bilimiyle uğraşan ve kamuoyu yoklaması konusuna da aşina olanlar, temsil özelliği bulunan az sayıda (2 bin kadar) kişiyle yüz yüze görüşerek yapılan araştırmaların daha sağlıklı sonuçlar verdiği görüşündeler."

KORU'DAN İLGİNÇ SORULAR

“son dakika sürprizleri”nin sonucu ortada görünen seçimin kaderini ciddi biçimde etkileyebileceğini yazan Koru, kafasındaki soruları okurlarıyla paylaştı:

“Bayrak mitingleri” ile baraj altında kalması istenecek HDP’ye son seçimde oy vermiş 6 milyon seçmende eksilme mi, yoksa artış mı olacak? Kaçabilecekler AK Parti’ye mi, CHP’ye mi gidecek? Yoksa, daha önce AK Parti veya CHP’ye oy vermişlerden ‘’Bu defa HDP’ye’’ diyecekler mi çıkacak?

“Milli ve yerli” sıfatlarının otomatik olarak akla getirdiği MHP bu kargaşadan nemalanacak mı, kayıp mı edecek? Kampanyalar bir başlasın hele, öğreniriz."

İŞTE KORU'NUN İTİRAZ ETTİĞİ O SEÇİM ANKET SONUÇLARI