BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
HABER /  DÜNYA

Son deprem Yunanistan'da büyüklüğü kaç?

YUNANİSTAN'da güneybatısında deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünün 6.1 olduğu belirtildi. Son olarak dün İstanbul, bu sabah da Ege Denizi'nde deprem meydana gelmişti.

Abone ol

Yunanistan deprem korkusu yaşadı. 6.1 büyüklüğündeki deprem 1 kişinin ölümüne yolaçtı. Depremin merkez üssünün İyon Denizi’ndeki Lefkada Adası açıkları olduğu bildirildi

Dün İstanbul, bu sabah Ege ve hemen ardından da komşu ülke Yunanistan deprem kabusunu yaşadı. Bölgemizde arkaya arkaya gelen depremler endişe yarattı.

YUNANİSTAN DEPREMİ :  1 ÖLÜ

Yunanistan'da halkı sokağa döken deprem Atina Rasathanesi verilerine göre 6.1 büyüklüğünde kaydedildi. Depremin merkez üssünün Lefkada’nın 23 kilometre güney batısında olduğu ve başkent Atina’ya 285 kilometre uzaklıkta bulunduğunu açıklandı.

Yunan medyası, Mora Yarımadası’nın kuzeyinden Yanya bölgesine kadar geniş bir alanda hissedilen depremde, Lefkada’da yıkılan evin altında kalan bir kadının cesedine ulaşıldığını duyurdu.

Deprem nedeniyle Lefkada adasında halk panik içinde sokağa çıkarken, bazı yerlerde kısa süreli elektrik kesintileri yaşandığı ve okulların tatil edildiği bildirildi.

AFAD 6,3 OLARAK AÇIKLADI

Depremin büyüklüğüne dair farklı veriler duyuruldu. Türkiye'deki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı Yunanistan'daki depremin 6.3 büyüklüğünde olduğunu bildirdi.

ABD'DEN AÇIKLANAN RAKAM 6,5

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi ise depremin büyüklüğünü 6.5 olarak duyurdu. Yunanistan'ın Lefkada Adası açıklarındaki depremin, yerin 10 kilometre altında meydana geldiğini bildiriyor. 

DÜN İSTANBUL BUGÜN EGE DEPREMİ

Dün İstanbul'da arka arkaya üç deprem meydana gelirken sarsıntılar bugün de Ege Denizi'nde kaydedildi. Sabah saatlerinde meydana gelen deprem 4.2 olarak kayıtlara geçti.

Yerin 12.01 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin en yakın yerleşim yerine uzaklığının ise Çanakkale ilinin Gökçeada Uğurlu köyüne 152 km olarak ölçüldü. Depremde herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı.

DAHA BÜYÜK BİR DEPREMİ TETİKLER Mİ?

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Okan Tüysüz, Marmara Denizi'nde meydana gelen 4 büyüklüğündeki deprem hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Okan Tüysüz Marmara açıklarında  akşam saatlerinde gerçekleşen 4.2 şiddetindeki depremin daha büyük bir depremi tetikleyeceğinin söylenemeyeceğini belirtti.  

İşte NTV’ye konuşan Tüysüz’ün açıklamaları:

Depremin olduğu yer Büyükçekmece Gölü'nün hemen açıkları. Bu depremler bize fayın diri olduğunu gösteriyor. Fayın üzerinde hareket olduğunu gösteriyor.  

Geçtiğimiz yıllardaki depremlere baktığımızda 4 - 4,5 depremler olup arkasından küçük depremler oluyor. Bu depremin çok önemli bir deprem olmadığı kanaatindeyim.

Ama Marmara denizinde tıpkı bugün 4'ün olduğu gibi daha büyük bir deprem olacak ve hasar yaratacaktır. Mutlaka depreme karşı hazır olmamız gerekiyor. Bir gün tıpkı 4'ün olduğu gibi belki 6 belki 7 belki daha büyük bir depremle karşılaşacağız. Ama bu daha büyük bir depremi tetikler diyemeyiz .