BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.432,98
HABER /  DÜNYA

Son deprem Meksika'da 7.1 büyüklüğünde çok sayıda ölü var

MEKSİKA'da meydana gelen son depremin bilançosu ortaya çıktı. 7.1 büyüklüğündeki depremden gelen son dakika haberlere göre 248 kişi yaşamını yitirdi. Depremin ardından insanlar sokaklara döküldü uçuşlar durduruldu.

Abone ol

Güney Amerika ülkesi Meksika'da meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı artırıyor. Elektrikler, telefon hatları ve ulaşım kesildi. Son gelen haberlere göre ölü sayısı 248'i buldu. Mexico City'de çok sayıda binanın çöktüğü bildiriliyor. Halk panik içinde sokaklarda.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto, başkent Mexico City'deki Coapa ilçesinde bir okulun çökmesi sonucu 20'den fazla çocuğun öldüğünü, 30'unun da kayıp olduğunu açıkladı.

BİNALAR ÇÖKTÜ HAVAALANI UÇUŞLARI DURDU

Meksika'da 7.1 büyüklüğündeki deprem anı! Bina böyle iniyor

Başkent Mexico City'de 49, kentin güneyindeki Morelos eyaletinde ise en az 55 kişi hayatını kaybetti. Son gelen haberlerle ölü sayısı 224'e ulaştı. Mexico City'de ise onlarca binanın çöktüğü ve havalimanlarındaki uçuşların durdurulduğu açıklandı.

TELEFON VE ELEKTRİKLER KESİLDİ
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), derinliği 50 km olan depremin merkez üssünün başkent Mexico City'den 120 km uzakta olduğunu açıkladı.

Başkentteki bazı binalarda yangın çıktığı ve içeride mahsur kalanların olduğu kaydedildi. Binlerce insan telaşla soluğu sokaklarda alırken, başkentin birçok bölgesinde telefon bağlantıları ve elektrikler kesildi.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ OKULLAR KAPALI
Devlet Başkanı Nieto, televizyonlardan Meksika halkına seslenerek depremden en çok etkilenen bölgelerde acil durum ilan ettiklerini, kurtarma çalışmalarına askerlerin de destek vereceğini duyurdu.

Nieto, depremin ardından yardım ekiplerinin bu bölgelere daha kolay ulaşabilmesi için Twitter üzerinden halka cadde ve meydanlardan kaçınma çağrısı yapmıştı. Yerel yetkililer, bazı bölgelerde okulların kapalı olacağını duyurdu.

Meksika'nın başkenti depremlere fazlasıyla alışık. Ancak 1985 yılında onbinlerce insanın hayatını kaybettiği depremin yıldönümünde gerçekleşmesi nedeniyle, bu sarsıntının etkisi çok daha büyük. Sokaklara çıkan birçok insanın, korkuyla, titreyerek ve ağlayarak yakınlarını telefonla aramaya çalıştığı görülüyor. Saatler geçtikçe karşılaştığım görüntüler, ölü sayısının artacağına işaret. Sadece başkentte yaklaşık 30 bina çöktü. Başkent sakinleri çaresizce enkazların altında yakınlarını arıyor.

Meksika'da 19  Eylül 1985'de meydana gelen 8,1 şiddetindeki deprem en az 5 bin kişinin ölümüne yol açmıştı.