BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  GÜNCEL

Son deprem Adıyaman'da! Çevre illerde de hissedildi

Son deprem Adıyaman'da oldu. Adıyaman'da gece saatlerinde meydana gelen merkez üssü Samsat ilçesine bağlı Kırmacık Köyü olan Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde gerçekleşen depremde bazı evler ağır hasar gördü, 39 kişi etkilendi 35 yaralı tedavi altında.

Abone ol

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası artçı şoklar da gece boyu sürerken bazı vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi. Samsat'ta okullar tatil edildi.  AFAD ekipleri, kısmen yıkılan iki katlı bir binanın altındaki bölümde mahsur kalan küçükbaş hayvanların bır kısmı telef oldu.

SON 7 SAATTE 41 ARTÇI SARSINTI: Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerinden derlediği bilgiye göre, saat 03.34'te merkez üssü Samsat ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 7 kilometre derinliğinde oluşan sarsıntının üzerinden geçen yaklaşık 7 saatte, şehir merkezi ve köylerde 1 ila 3,6 büyüklüğü arasında 41 artçı sarsıntı kaydedildi.

DEPREMDEN 39 KİŞİ ETKİLENDİ: Sağlık Bakanı Demircan depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Adıyaman'daki depremden 39 kişi etkilendi, 35 yaralının tedavisi sürüyor. Ağır bir hastamız görünmüyor." dedi.

BİR DEPREM DAHA: Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD)'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde sabah saat 09:09 sırasında merkezüssü Yarımbağ köyü olan 4.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntının yerin 7,00 km derinliğinde meydana geldiği bildirildi.

SAMSAT'TA OKULLAR TATİL: Depremin merkez üsssü Samsat'ta okullar tatil edildi. Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Samsat ilçesindeki 5,1 büyüklüğündeki depremle ilgili, "Depremden dolayı yaralımız yok, deprem paniğiyle kaçışırken ayağı takılan, düşen, kolunu çarpan 19 civarında vatandaşımız var." dedi.

HAYVANLAR TELEF OLDU, SAHİPLERİ AĞLADI
AFAD ekipleri, Yavuzselim Mahallesi'nde kısmen yıkılan iki katlı binanın altındaki bölümde mahsur kalan küçükbaş hayvanların çıkarılması için çalışma başlattı. İş makineleriyle yaklaşık 3 saattir yürütülen çalışmalar sırasında bazı hayvanlar canlı olarak bulundukları yerden çıkarılırken, bazılarının telef olduğu görüldü.

Olay yerinde gözyaşı dökerek çalışmaları takip eden hayvanların sahibi 57 yaşındaki Zeynep Berk'i komşuları ve yakınları teskin etmeye çalıştı. Şeker hastası kadın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır hayvancılık yaparak geçimlerini sağladıklarını ve tek geçim kaynaklarının bu koyunlar olduğunu ifade etti.

İLK 1 SAATTE 8 ARTÇI SARSINTI: Söz konusu olayın ardından geçen bir saatte büyüklükleri 1,4 ile 2,7 arasında değişen 8 artçı sarsıntı yaşandı. Bu arada, depremin etkisiyle ilçe merkezi ve köylerdeki bazı binalarda hasar oluştu. Sarsıntı anında panikleyen bazı vatandaşlara da 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

YERİN 7 KM ALTINDA: Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitü ise depremin büyüklüğünü 5.3, derinliğini ise14.4 kilometre olarak açıkladı. Deprem Adıyaman'ın yanı sıra çevrede bulunan Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Kilis ve Kahramanmaraş'ta da şiddetli hissedildi.

SAMSAT'TA BAZI EVLERDE AĞIR HASAR OLUŞTU
Geniş bir alanı etkileyen depremle birlikte Samsat başta olmak üzere yerleşim birimlerinde halk panik halinde sokağa fırladı. Samsat'ta bazı evlerde hasar oluştu. Depremin merkez üssü olan Samsat'ın Kırmacık Köyü'ndeki evlerde hasar gördü. İlk depremi gece boyu artçı şoklar izlerken köylüler geceyi sokakta geçirdi. Depremin olduğu bölgelere AFAD, itfaiye ve sağlık görevlileri sevk edildi. İlk depremin ardından 23 dakika sonra saat 03.57'de büyüklükleri 1.8 ile 2.9 arasında değişen sarsıntılar meydana geldi.

GEÇEN YIL 5.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLMUŞTU
Adıyaman'ın Samsat İlçesi'nde geçen yıl 2 Mart'ta meydana gelen 5.5 büyüklüğünde depremde çok sayıda ev yıkılmıştı. İlçede evleri yıkılan çok sayıda vatandaş, halen konteyner ve çadırlarda barınıyor.

DEPREMZEDELER YAŞADIKLARINI ANLATTI
Samsat ilçesinde 5,1 büyüklüğündeki depreme uykularında yakalanan vatandaşlar, yaşadıklarını anlattı. Depremzedelerden Ali Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarsıntılar nedeniyle babasına ait evin kolonlarında hasar oluştuğunu dile getirdi.

Geçen yılki depremi de yaşadığını anlatan Yılmaz, korktuklarını ifade ederek, ilçenin başka bir yere taşınmasını istediklerini belirtti.

Yılmaz, "90 yaşındaki annemle babamın yaşadığı evde zarar var. Adıyaman merkezde yaşıyordum, depremi duyunca nasıl geldiğimi inanın hatırlamıyorum. Annem ve babam evde mahsur kalmıştı, sağ olsunlar kapıyı kırıp kurtarmışlar." dedi.

İlçe esnafından Mustafa Yakaryılmaz da deprem sırasında panik yaşadıklarını ifade etti. Tek tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu söyleyen Yakaryılmaz, "Zaten evlerimizin çoğu boştu, kalanlar da darbe yedi. Geçen seneden beri evlere girmiyorduk. Ayakta kalan evler de gitti. Mağduruz ama Allah'tan gelene yapacak bir şey yok." diye konuştu.