BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Son dakika! TÜPRAŞ rafinerisinde korkunç patlama... Ölüler var..

TÜPRAŞ'ın İzmir'deki rafinerisinde patlama oldu. Gelen son dakika haberlere göre patlamada ölü ve yaralılar var. Tüpraş'taki acı bilançoyu kaymakam yaptığı yeni bir açıklama ile duyurdu. İşte Tüpraş'taki patlamayla ilgili son haberler;

Abone ol

İZMİR korkunç bir patlamayla sarsıldı... Son dakika bilgilerine göre TÜPRAŞ'ın İzmir'in Aliağa ilçesindeki rafinerisinde patlama meydana geldi... Patlamanın, rafinerinin depolama tankında meydana geldiği belirtiliyor. Aliağa Kaymakamı yaptığı açıklama 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hayatını kay.eden işçilerin isimleri açıklandı.

İzmir Aliağa Rafinerisi’nde ürün tankında saat 09.25’te bakım çalışmaları yapılırken basınç nedeniyle şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 4 işçi hayatını kaybederken, bir işçi de yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. 

KAYMAKAM'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMA : Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz TÜPRAŞ'taki patlamayla ilgili son bilgileri paylaştı:

Rafineride uzun süredir kullanılmayan bir nafta tankının son kontrolleri yapılırken patlamanın meydana geldi. Bakımdaki kazanda gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. İş kazası, dışarıdan bir müdahale, saldırı yok. TÜPRAŞ'ın kendi uzmanları olay yerinde müdahale ediyorlar. Son durum bu.”

Kaymakam Yılmaz, patlamanın bir iş kazası olduğunu ve herhangi bir yangın olayı bulunmadığını, tesisin üretimine devam ettiğini bildirdi.

PATLAMANIN SEBEBİ NE? : DHA İzmir Muhabiri Taylan Yıldırım, patlamayla ilgili şu bilgileri verdi:  

-Patlama, 09:25 sıralarında tankların bulunduğu bölgede meydana geldi. İşçiler tankın içinde hem temizlik hem de kaynak yapıyorlardı. Bu sırada da tank içerisindeki kimyasal maddelerin reaksiyon göstermesi sonucu patlama meydana geldi.

TÜPRAŞ'TAN AÇIKLAMA: Tüpraş'tan yapılan açıklamada da bugün saat 09.25'de İzmir Rafinerisi ürün tankında bakım çalışmaları sırasında patlama meydana geldiği belirtilerek rafineri teknik ekiplerinin olaya müdahale ettiği, gelişmelere ilişkin kamuoyunun bilgilendirileceği ifade edildi.

HAYATINI KAYBEDEN 4 İŞÇİNİN İSİMLERİ: TÜPRAŞ açıklamasında  "Yapılan tüm müdahalelere rağmen yüklenici firma çalışanlarımız Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere hayatını kaybetmiş, yaralı Halil İbrahim Kavlak'ın ise tedavisine devam edilmektedir."denildi.

İşçiler TÜPRAŞ'taki korkunç patlama anını anlattı!

 SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI: İzmir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada da"Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Kaza ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da idari soruşturma başlattığını duyurdu.Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Olaya ilişkin Bakanımız Julide Sarıeroğlu'nun talimatları çerçevesinde soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında 3 başmüfettiş, 1 müfettiş görevlendirilmiş ve inceleme devam etmektedir" denildi.