BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.491,96
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Armağan'a Atatürk'e hakaretten hapis cezası...

Tarihçi yazar Mustafa Armağan hakkındaki son dakika haber günün konusu oldu. Mustafa Armağan, Atatürk'e hakaret suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı... Peki Mustafa Armağan kimdir ve Atatürk için ne demişti?

Abone ol

Genel Yayın Yönetmeni olduğu Derin Tarih Dergisi'nin Mayıs sayısındaki yazısında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret " ettiği gerekçesiyle yargılanan tarihçi yazar Mustafa Armağan, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mustafa Armağan ilk duruşmada 'cezada erteleme' istemediği için kendi topuğuna sıkmış oldu.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Mustafa Armağan ve avukatları hazır bulundu. Son sözü sorulan Mustafa Armağan, "Derin Tarih dergisinin Mayıs 2017 tarihli nüshasında, 1926 yılında Amerika'da yayımlanan bir gazetedeki mektup metni birebir şeklinde yayımlanmıştır. Dergideki yazı analiz yazısıdır. Beraatimi istiyorum" dedi.

CEZA ERTELEME İSTEMEDİĞİ İÇİN ERTELENMEDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme Mustafa Armağan’ı “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanık Armağan’ın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep etmediği için hapis cezasını ertelenmedi. Armağan adliye çıkışında açıklama yaptı.

ARMAĞAN ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Dava bittikten sonra adliye önünde açıklama yapan Mustafa Armağan, Türkiye'de tarihe hizmet eden bir yayın yaptıklarını ifade ederek, belgeleri olduğu gibi yayınlamanın suç olduğunu öğrenmiş olduğunu belirtti. Kendi adına değil Türkiye'nin geldiği nokta adına buna üzüldüğünü söyleyen Armağan, “Latife Hanım da yargılanmıştır. Latife Hanım'ı yargılayan mahkeme olarak da tarihe geçmiştir mahkememiz. Bunu da bütün Türkiye böyle bilsin" dedi. Mahkemenin verdiği cezayı kabul etmediklerini ifadeden Armağan “Biz hakikatin peşindeyiz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Derin Tarih'' isimli derginin kapağında "Latife Hanım'ın 91 yıldır gizlenen mektubu'', ''Kemal Paşa çakma Napolyon'dur'' başlıklarıyla Latife Hanım'ın fotoğrafına yer verilmişti. 

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede,  derginin 38-53 sayfalarında şüpheli Armağan tarafından hazırlandığı anlaşılan ''Latife Hanım konuşursa neler olur?'' başlığı altında yazı dizisinin kaleme alındığı aktarılarak, yazı içeriğinde Atatürk'e hakaret içeren ibareler bulunduğu gerekçesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğünce savcılığa adli yönden yasal işlemin yapılması talebinde bulunulduğu kaydedilmişti. 

İddianamede, derginin 42 ve 43. sayfalarında Latife Hanım ve Atatürk'ün resimlerinin yan yana basılarak büyük puntolarla ''Kemal Paşa büyük asker değil'' başlığı, 46 ve 48. sayfalarında da büyük puntolarla yine Atatürk ile ilgili başlıklar atıldığı belirtilmişti.

Kimdir bu Mustafa Armağan? FETÖ onu şöhret etti aslen de...

MUSTAFA ARMAĞAN ATATÜRK İÇİN NE DEMİŞTİ?

Mustafa Armağan, TVNet’te yayınlanan ‘Derin Tarih’ isimli programda da, Süleyman Yeşilyurt ve Yavuz Bahadıroğlu ile Mustafa Kemal Atatürk’ün, manevi kızı Afet İnan ile ilişkisi olduğu yönünde imalarda bulunmuş ve infial yaratmıştı. Savcılık konuyla ilgili soruşturma açmıştı.