BIST 9.804
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,04
HABER /  GÜNCEL

Son dakika! ABD Konsolosluğunda ikinci gözaltı!

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'dan sonra konsolosluk çalışanı N.M.C. ifade için savcılığa davet edildi. N.M.C'nin eşi ve oğlu da gözaltına alındı...

Abone ol

ABD, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un ardından ikinci gözaltı şokunu yaşıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Konsolosluk çalışanı N.M.C'nin ifadeye davet edildiğini, eşi ve oğlunun gözaltına alındığını açıkladı.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un tutuklanmasının ardından Başkonsolosluğun emniyet ile ilişkilerini sağlayan ikinci bir konsolosluk çalışanı hakkında İstanbul Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı verildiği iddia edilmişti. 

Hakkında gözaltı kararı verilen ikinci konsolosluk çalışanının Konsolosluk binasında saklandığı ve dışarı çıkmadığı öne sürülmüştü.

'DİPLOMATİK BAĞIŞIKLIĞI' BULUNMUYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, son dakika bir açıklama yaparak hakkında gözaltı kararı olan ABD Konsolosluğu çalışanının N.M.C. olduğunu duyurdu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, " 'Diplomatik bağışıklığı' bulunmayan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C. ifadesi için Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiştir." denildi.

METİN TOPUZ'UN İFADESİ DOĞRULKTUSUNDA GÖZALTI...

Konsolosluk binasında saklanan bu kişiyle ilgili son dakika bir gelişme daha yaşandı. Başsavcılık, N.M.C'nin eşi ve oğlunun da Amasya'da gözaltına alındığını bildirdi.

Başsavcılık, N.M.C'nin eşi ve oğlunun, daha önce tutuklanan Metin Topuz'un ifadeleri doğrultusunda gözaltına alındığını açıkladı. 

ABD Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C'nin eşinin FETÖ'nün çağrısından sonra Bank Asya'ya para yatırdığı ortaya çıktı.

İŞTE BAŞSAVCILIĞIN O AÇIKLAMASI

Metin Topuz'un 4 Ekim'de İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandığı hatırlatılan İstanbul Başsavcılığı açıklamasında şöyle denildi:

"Şüpheli Metin Topuz'un beyanları doğrultusunda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) örgütlenmesinde yönetici konumda olduğu tespit edilen S.C. ve K.İ.C. hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmiş olup, şüpheliler Amasya'da yakalanarak adli işlemleri için İstanbul'a getirilmişlerdir. İsmi geçen şüphelilerin eşi ve babası konumundaki, herhangi bir diplomatik bağışıklığı bulunmayan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C, ifadesi için cumhuriyet başsavcılığımıza davet edilmiştir."

METİN TOPUZ TUTUKLANMIŞTI

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli Metin Topuz FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Topuz'un FETÖ'nün firari savcısı Zekeriya Öz ve 17-25 Aralık operasyonlarında görevli polislerle yoğun irtibatı olduğu tespit edilmişti. 

ABD vize olayında bomba patladı! Asıl FETÖ'cü içerde eşi de...

İkinci ABD çalışanı için gözaltı kararı var mı Bakan açıkladı