BIST 9.753
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,78
HABER /  GÜNCEL

Son açıklama IŞİD Bahoz Erdal öldürüldü mü?

Kobani'deki kuşatmayı sürdüren IŞİD'e yakın sitelerde PKK liderlerinden Bahoz Erdal'ın ani bir baskın sonucu öldürüldüğü iddia edildi. Kobani Kantonu Dışişleri sorumlusu ise bu iddiayı yalanladı.

Abone ol

Dün IŞİD'e yakın sitelerde PKK liderlerinden Bahoz Erdal'ın, IŞİD'in gerçekleştirdiği ani bir baskın sonucu öldürüldüğü iddia edilmişti.

Kobani Kantonu Dışişleri Sorumlusu İbrahim Kurdo söz konusu iddiayı yalanladı. Kurdo, "Bahoz Erdal'ın o meydanda olma ihtimali yok. Bölge ziyarete açık bir bölge değil, sürekli çatışmaların yaşandığı bir bölge" dedi. Twitter'da şu fotoğrafı paylaştı:

bahoz.jpg

Fakat Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüne dair iddialar birçok haber ajanslarında yer alıyor. Henüz PKK ve KCK'dan da bir açıklama gelmemiş olması bu iddiaları kuvvetlendiriyor. Peki Bahoz Erdal gerçekten öldürüldü mü, yaşıyor mu? İşte bu sorunun cevabı ve Bahoz Erdal'ın IŞİD tarafından öldürüldüğü iddialarına dair tüm çarpıcı ayrıntılar...


"BAHOZ ERDAL YPG'YE MORAL VERMEK İÇİN GİTMİŞTİ, ÖLDÜRÜLDÜ"

IŞİD'e yakın bir sitede yer alan iddia şöyle: 'Bahoz Erdal, Kuzey Irak'tan YPG'ye moral vermek ve direnişi organize etmek için Kobane'ye geldi. Şehrin "Azadi" (Özgürlük) meydanında incelemelerde bulunurken IŞİD'den küçük bir grup saldırıda bulundu".

Söz konusu haberde Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in yüzünün parçalandığı savunuldu.

ZAMANLAMA ÇOK DİKKAT ÇEKİCİ!

İddianın, IŞİD lideri Bağdadi'nin koalisyon uçaklarının saldırısında ağır şekilde yaralanmasının ardından ortaya atılması dikkat çekti.

ARINÇ DA BAHOZ ERDAL HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Bülent Arınç, PKK lideri Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüne dair ellerinde teyit edilmiş bilgi olmadığını söyledi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında PKK'nın önde gelen isimlerinden Erdal Bahoz'un öldürüldüğüne dair haberler olduğu, bunların istihbarat tarafından doğrulanıp doğrulanmadığı soruldu.

Arınç, "Bu konuyu teyit eden bir bilgi bize ulaşmadı. Keşke ulaşabilseydi, ben de size bir şeyler söyleyebilseydim. İstihbarat bu konuda bir bilgi verecek, şuanda bizim kaynaklarımız bunu teyit etmiyor" dedi.

TWITTER'DAKİ BAHOZ ERDAL İSİMLİ HESAPTAN MESAJ: ÖLMEDİM!

IŞİD'e yakın kaynakların iddiasının ardından, Twitter'da, Bahoz Erdal hesabından "Yaşıyorum" mesajı atıldı. 'İlk ve son selfiem' denilerek bir de fotoğraf paylaşıldı. Bahoz Erdal'a ait olduğu iddia edilen Twitter hesabından, 'Yılda 12 defa öldürülüyorum' mesajı yayınlandı.


screen-shot-2014-11-11-at-11.07.44-am.png

"TAM ÖLÜ TAKLİDİ YAPACAĞIM..."

Bahoz Erdal isimli Twitter hesabından art arda Bahoz Erdal'ın ölmediğine dair mesajlar ve fotoğraflar paylaşıldı. Özellikle 'Tam ölü taklidi yapacağım, bir gülme tutuyor' twiti oldukça dikkat çekti.

İşte o twitler:

screen-shot-2014-11-11-at-11.06.33-am.20141111112247.png

screen-shot-2014-11-11-at-11.06.40-am.png
screen-shot-2014-11-11-at-11.06.48-am.png
screen-shot-2014-11-11-at-11.07.11-am.png
screen-shot-2014-11-11-at-11.07.21-am.png
screen-shot-2014-11-11-at-11.07.34-am.png

BAHOZ ERDAL KİMDİR?

Dr. Bahoz Erdal adıyla bilinen asıl adı Fehman Hüseyin PKK'nın üst düzey kumandanlarından biri olan Suriyeli Kürt militandır. 1969 yılında Suriye'de doğdu. Gençlik yıllarında Şam'da tıp eğitimi aldı.


Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) kumandanlığını yaptı. Son olarakta Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı çeteci grubu yönetiyordu.