BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  GÜNCEL

Soma'daki madenin genel müdürü akıllı çıktı!

Soma'da 301 kişinin öldüğü maden kazası sonrası tutuklanan şirketin genel müdürü Ramazan Doğru avukatını azletti.

Abone ol

SOMA'daki maden faciasının ardından Genel Müdür ile CEO birbirine girince soruşturmanın boyutu değişti.

Denetimli serbestlik istemiyle mahkemeye sevk edilen şirket CEO'su Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru'nun "Bana verilen yetki imzası sahte" açıklaması üzerine tekrar sorguya alındı. Can Gürkan, bu kez tutuklanma talebiyle gönderildiği mahkemece cezaevine gönderildi.

ŞİRKET AVUKATINI AZLETTİ

Soruşturma aşamasında patronunun tüm suçu kendi üstüne yıkmaya çalışması üzerine Ramazan Doğru, şirketin görevlendirdiği Avukat Uğur Osman Zincir'i azletti. Yerine ise İzmir'den başka bir avukat tuttu. Akşam'ın sinin haberine göre, Genel Müdür Doğru'nun elinde şirketin ihmalleriyle ilgili önemli belge ve bilgi olduğu öğrenildi.

EK İFADE TALEBİNDE BULUNACAK

Ramazan Doğru'nun gelecek günlerde avukatı aracılığıyla savcılığa ek ifade için başvuracağı; bildiklerini tek tek anlatacağı öğrenildi. Doğru, skandal basın toplantısında Alp Gürkan ile diğer yetkililerin soruları geçiştirmeye çalıştığı sırada "Madende yaşam odası yok" çıkışıyla dikkat çekmişti.

TUTUKLANMALAR İÇİN İTİRAZ

Soma Cumhuriyet Savcısı, nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılan 9 kişinin tutuklanması için itirazda bulundu. Soruşturmaya müdahil olan Manisa Barosu’nun da mahkeme tarafından serbest bırakılan 9 kişinin tutuklanması için başvuruda bulunduğu belirtildi.

DAVALARA ÜCRETSİZ TAKİP

Türkiye Barolar Birliği ile Manisa Barosu tarafından kurulan kriz yönetimi koordinasyonu sorumlusu Avukat Ümit Arslıer, "Soma'da bulunan 40 avukat arkadaşımız ölenlerin yakınlarıyla temas halinde. Mağdurların başvurması durumunda davaları ücretsiz olarak takip edilecek. Ancak şu ana kadar başvuru olmadı" diye konuştu.