BIST 9.080
DOLAR 32,47
EURO 35,18
ALTIN 2.326,11
HABER /  GÜNCEL

Soma'daki işçiler anıldı

CHP Ataşehir İlçe Örgütü, Soma maden faciasında hayatını kaybeden şehitlerini andı.

Abone ol

Mustafa Kemal Mahallesi CHP Mahalle temsilciliği önünde toplanan yaklaşık bin kişi, Deniz Gezmiş Parkı’na yürüdü.

Madenci kürekleri taşıyan bine yakın duyarlı vatandaş, 301 şehidi anarken, attıkları sloganlar ile ilgili kişileri duyarsızlıklarından dolayı protesto etti.

Deniz Gezmiş Parkı’nda, maden şehitlerimiz için gerçekleşen saygı duruşunun ardından konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, ekmek parası ve çocuklarının geleceği için yerin diplerinde emeklerini, alınterlerini vererek yaşamak isteyen emekçi maden işçisi kardeşlerimizin, acı günü dolayısı ile burada olduklarını vurgulayarak, “Bugün, Soma’da yanan yüreklerin, sönen ocakların, boynu bükük kalmış eş, çocuk, ana ve babaların, ızdırap içinde olan bu ülkenin yürekli insanları ile beraber olarak, onların acılarına sessiz kalmamak için buradayız.” diyerek şöyle devam etti:

“İnsanlık tarihi hep böyle acılarla dolu. Ancak uygar dediğimiz ülkeler ve bölgedeki insanların bu tür sorunları aştığını görüyoruz. Maalesef bizim gibi kendisini ileri demokrasi safsatası ile avutanların yönettiği bir ülkede, bir tek kıvılcımla 300-500 can, kül olup gitti. İktidar, saydıkları rakamlarla sanki matematik hesaplaması yapar duygusuzluğuyla hareket ediyor. Her bir sayıda; bir ocak söndü, bir yürek durdu. Bu acılara sebep olanların araştırması gerekirken, çıkarılan her cesedi, başarı gibi göstermeye çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu ülkenin emekçileri olarak, despot ve duygusuzlara karşı asla sessiz kalmayacağız.” diye konuştu.