BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  MAGAZİN

Soma'da yaşadıklarını ağlayarak anlattı

Türkiye'yi yasa boğan maden felaketinde bölgeye giden ünlü isimlerden biri olan Pelin Batu, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Abone ol

SOMA'da meydana gelen maden faciasının ardından Yavuz Bingöl öncülüğünde bir grup sanatçı ilçeye giderek yakınlarını kaybeden ailelere destek verdi.

Grupta yer alan isimlerden biri de Pelin Batu'ydu. Soma ziyaretinden dönen Pelin Batu, Beyaz TV’de yayınlanan "Söylemezsem Olmaz" programına telefonla bağlandı ve Soma’da yaşadıklarını canlı yayında anlattı.

"ERKEK ÇOCUKLAR OKULU BIRAKIYORLAR"

Felaket bölgesinde yaşadıklarını anlatan Batu şu ifadelere yer verdi: "Soma'da mahvolduk. Gittik o insanların ellerini tuttuk, ihtiyaçlarını sorduk, çocuklarla görüştük.100 çocuğun eğitimi karşılanacak ama diğer çocuklar da var. Soma’da insanlar çok zor durumda. Erkek çocuklar 10 yaşından sonra 'ben madenci olmak istiyorum' deyip okulu bırakıyorlarmış. Çünkü babalarına, dayılarına özeniyorlarmış.

"TUVALET VE YEMEK BİLE YOKMUŞ"

Soma’da içim parçalandı. Orada işçiler günlük 40-50 lira için çalışıyorlarmış. Facianın gerçekleştiği madende tuvalet ve yemek bile yokmuş. Madencilerin yanlarında götürdükleri beyaz peynir isleniyormuş. Bu insanlara geçim kaynağı yaratmak lazım. Bu facianın 40. gününde Yavuz Bingöl öncülüğünde büyük bir konser organize edilecek. Her tarzdan en ünlü isimlere de ulaşılacak…

"SİZ BİZİ UNUTACAKSINIZ"

Oradaki kadınlar dul kaldılar, onlar için bir şeyler yapılabilir. Soma’dan ayrılırken 4-5 yaşında bir çocuk yanımıza geldi. 'Biz sizi unutmayacağız ama siz bizi unutacaksınız.' dedi."