BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.427,09
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Soma’da Esnafımızla Birlikte İlk Sonucu Aldık

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Soma maden faciasının ardından, Manisa çevresindeki esnaf ve sanatkarların yaşadığı büyük ekonomik sarsıntının yaralarının sarılması için verdikleri çabanın, hükümete kurdukları baskının ilk sonucunu aldıklarını vurgulad

Abone ol

Milletvekili Öz, “Esnafımızın durumunun düzelmesi adına çıkan karar, Soma ve Kırkağaçlı esnafımızla ortak talebimizin sonucudur. 30 Mayıs’ta, Meclis tarihine geçecek bir isimle “Soma” adıyla özel bir kanun teklifi vermiştim. Bu 12 maddelik kanun teklifimde, esnaf ve sanatkârımız için borç erteleme ve düşük faizle kredi kullanımı için somut çözümü önermiş, konunun takipçisi olmuştum. Meclis’teki önergelerimizle konunun peşini bırakmadık ve esnafımızla düzenli görüşmelerimiz sürdü.

Soma’nın gerçeklerinden kopan hükümet, taleplerden habersiz biçimde 2 ay boyunca Soma’ya sırtını dönmek istedi, bizim ısrarlı çabamız ise Soma’da tüm kesimlerin sorunlarını gündemde tutmayı sağladı.

Soma’nın sorunlarını her gün paylaşan Manisalı CHP Milletvekilleri olarak, esnafımızın işini yeniden düzene sokması için çalışmaya devam edeceğiz.”

Soma’da Madenci Alacakları Bekliyor

“Soma’da esnafımız için atılan adımın, alacakları birikmiş maden çalışanlarımız için de sürmesi gerekiyor. Madenin farklı kollarında çalışan binlerce işçimiz, farklı firmalardan alacağı için kapıda bekletiliyor.

Defalarca önergelerle konuya çözüm getirmeye çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Madencinin alacaklarını umursamayan hükümeti bir kez daha göreve çağırıyorum. “

Soma’da Göç An Meselesi

“Soma’da madenci kazanamazsa, diğer esnaf da kazanamaz, alışveriş dönmez, hayat durur, göç yolları gözükür. Soma’da yara sarmak, sadece esnafı değil, nakliyecisinden servisçisine, bakkalından manavına, madencisinden kömür paketleme işçisine kadar toplu bir çözümle olur. Aksi halde, Soma’dan ekmek yiyen işçimiz ve esnafımız, göçe zorlanacaktır.

Soma’da madencimiz aylardır ödenmeyen maaş sorununu anlatmak istiyor, bizden başka dinleyeni yok. Maden firmalarından ve TKİ’den alacakları için açtığı davalara çözüm arıyor, bizden başka muhatap bulamıyor. Kanuna tek bir madde ekleyerek çözüm bulmak kolayken, bu hükümet madencinin sözünü ne zaman dinleyecek, ne zaman verilen sözle tutulacak? Israrımız sürüyor” ifadesini kullandı.